Logga in

WSP köper FLK

Publicerad
23 apr 2015, 15:51

WSP har förvärvat teknikkonsulten FLK med huvudkontor i Växjö. Företaget grundades 1934 och har cirka 55 medarbetare på sex orter i södra Sverige. 

FLK har kontor även i Jönköping, Värnamo, Karlshamn, Karlskrona och Halmstad. 2013 omsatte bolaget cirka 38 miljoner kronor med 50 anställda.

Basverksamheten är projektering av VVS-installationer inom byggsektorn. FLK erbjuder även specialistrådgivning och projektering inom bland annat energi, styr och regler, ljud och akustik samt miljö.

Per Graesén tillträdde som vd för FLK under 2014 och blir fortsatt ansvarig för verksamheten efter integrationen med WSP.

– Branschen håller på att konsolideras i rask takt och för FLK är det naturligt att bli del av ett större företag. Det ger möjligheter att utveckla såväl företaget som medarbetarna, säger Per Graesén i ett pressmeddelande.

Magnus Meyer, vd för WSP Sverige, ser förvärvet som en del i strategin i att bli heltäckande inom el och VVS i Sverige. De båda verksamheterna ingår i affärsområdet Systems.

– Vi har länge saknat en stark VVS-verksamhet i södra Sverige och ser stora synergier med vår befintliga verksamhet inom el i regionen. WSP har kontor på de flesta orter där FLK är verksamma och vi kommer att samlokalisera verksamheterna så fort det är möjligt, säger Magnus Meyer.