Logga in

Near4You utmanar rikstäckande serviceföretag

Publicerad
9 apr 2015, 19:33

Fem företag bildar ett gemensamt bolag, Near4You, och satsar på rikstäckande serviceavtal inom fastighetsteknik. Genom Near4You ska de fem företagen konkurrera med de stora, etablerade rikstäckande bolagen. Företagen som ingår i satsningen är APS (västra Sverige), Indoor Energy (Mellansverige), Klimat & Automatikkontroll (södra Sverige), TFS (Norrland) samt Ömangruppen (sydöstra Sverige). Tillsammans har företagen kontor på 29 orter i landet.

Det är fem etablerade företag verksamma i samma bransch som gör den här satsningen. Det nya bolaget ska uteslutande arbeta med rikstäckande avtal inom kyla, värme, ventilation, styr och energi. Samtliga företag som ingår i den nya konstellationen har heltäckande kompetens och ett tydligt fokus på driftoptimering och energieffektivisering, uppger företagen i ett gemensamt pressmeddelande. Det som skiljer de fem företagen åt är var i landet de håller till.

– Vi har valt att samarbeta och på så sätt har vi skapat en helt ny aktör som vågar utmana de största företagen i vår bransch, säger Svante Villman, sälj- och marknadsansvarig på Near4You, i pressmeddelandet.

– I stora bolag finns alltid en risk att arbetet blir tungarbetat och beslutsvägarna långa. Dessutom är det svårt att hålla hög teknisk kompetens på alla orter. Genom vårt samarbete skapar vi ett nytt och attraktivt alternativ. Precis som de stora rikstäckande bolagen kan vi erbjuda geografisk täckning, lokal närvaro och hög teknisk kompetens, fortsätter Peter Arvidsson, vd Ömangruppen AB.

Tillsammans har företagen sedan flera år erfarenhet av att hjälpa varandra med service till kunder verksamhet i flera delar av landet, till exempel Preem, Plantagen och McDonalds. Men de nya kunderna man vill nå ska inte märka av att man är fem olika aktörer.

– Vi har gemensamma processer, gemensam felanmälan och kunden får en kontaktperson som ansvarar för hela landet, säger Fredric Buchaus, kundansvarig för rikstäckande avtal hos Near4You.

De fem bolagen finns kvar som separata företag och fortsätter att bedriva verksamhet lokalt precis som tidigare. Den nya konstellationen är enbart en gemensam satsning för att kunna erbjuda ännu bättre service åt företag som har verksamhet i flera delar av landet.