Logga in

Imtech sprinklar Rustas nya centrallager

Publicerad
21 apr 2015, 10:08

Imtech har fått uppdraget att installera sprinkler i Rustas nya centrallager. Lagret, norr om Norrköping, har en yta på nästan 64 000 m² och plats för 150 000 lastpallar. Ordersumman för Imtech uppgår till cirka 25 miljoner kronor.

Entreprenadformen är totalentreprenad och Imtech VS-teknik Sprinkler i Göteborg håller i projektet tillsammans med filialerna i Växjö och Örebro.

– Det var storleken på projektet som gjorde att vi gick ihop för att på så sätt kunna skapa resurser tillsammans. Genom att samarbeta kan vi vara med och konkurrera om de verkligt stora uppdragen, säger Anders Amström, filialchef Imtech VS-teknik, avdelning sprinkler i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Enligt Anders Armström är storleken och logistiken de största utmaningarna liksom den totala omfattningen av alla installationer. Sprinklerinstallationerna inleddes vid årsskiftet och ska vara klara i september.

Sammanlagt installeras drygt 27 000 sprinklermunstycken och 53 000 m rör. Själva höglagret är 34 m högt och innehåller 17 000 sprinkler. Golvytan i höglagerdelen är 8 000 m². Rusta äger själv anläggningen och bygger i egen regi genom delad entreprenad.