Logga in

Coromatic köper Christian Berg

Publicerad
28 apr 2015, 12:39

Coromatic har förvärvat det danska kyl- och ventilationsföretaget Christian Berg. Genom förvärvet utökar Coromatic närvaron och kompetensen på den danska marknaden med 40 procent, uppger Coromatic.

Christian Berg har drygt 40 anställda och hade 2014 en omsättning på 60 miljoner danska kronor. Köpet av Christian Berg är det andra större förvärvet som Coromatic genomfört i Danmark under den senaste 18-månadersperioden. Under 2013 förvärvades även specialisten på reservkraft, Atek Teknik med 60 anställda.

– Affären är ett led i vår strategi att stärka vår kompetens på den danska marknaden för att kunna erbjuda ännu bättre helhetslösningar för verksamhetskritisk infrastruktur. Dessutom förstärker vi vår serviceorganisation med en ännu bättre geografisk spridning i Danmark, säger Anders Tollsten, koncernchef på Coromatic Group, i ett pressmeddelande.

I dag är upphandlingsprocesserna för infrastrukturprojekt mer komplexa, där kunden ofta vill se en helhetslösning. För Christian Berg innebär därför affären med Coromatic att det blir enklare att delta i sådana upphandlingar.

– I dag är oftast lösningar för kyla med som en viktig del i större projekt. Tidigare har vi varit beroende av starka partnerskap med andra leverantörer för att kunna vara med i de här affärerna. Genom Coromatic blir det nu mycket enklare att vara med i större upphandlingar, vilket i sin tur gör att vi kan fortsätta växa, säger Kenneth Berg, vd för Christian Berg i Danmark.