Logga in

Temerlan Mamergov blev Årets Nybyggare i Sverige

Publicerad
8 okt 2014, 19:33

Det bar hela vägen för Temerlan Mamergov som först blev ”Årets nybyggare i Stockholms län 2014”. Nu har han även fått utmärkelsen ”Årets Nybyggare 2014” i konkurrens med nybyggare från hela landet.

Temerlan Mamergov driver Standart bygg & platt AB. Bland företagets uppdrag finns badrumrenoveringar åt stora fastighetsägare i Stockholmsområdet.

Priset ”Årets nybyggare” delas ut av IFS, Internationella företagarföreningen i Sverige, och är instiftat av H.M. Konung Carl XVI Gustaf som lämnade över det vid en högtidlig ceremoni i Kungliga Slottet.

Motiveringen för priset ”Årets Nybyggare 2014” lyder:

Temerlan Mamergov flydde kriget i Tjetjenien och kom till Sverige 2004. Efter att ha genomgått en yrkesutbildning som plattsättare tog entreprenörsresan fart. 2008 startade han sitt byggföretag i Stockholm, som i dag har han 22 anställda och omsätter 30 Mkr. Han har en tydlig plan och har strategiskt positionerat sig på marknaden genom att köpa in sig i flera företag som gynnar hans företags leveransförmåga. Totalt genom sitt eget bolag och genom olika äganden uppgår omsättning i dag till mer än 100 MKr. Nu sker även en etablering i Norge. Hans motto är: ‘Sluta gnäll och kämpa’.

Stiftelsen IFS:s pris ska förutom att lyfta fram företagsamma individer med invandrarbakgrund även försöka bryta den stereotypa bild många har om invandrare och deras företag. Med priset vill IFS stimulera andra att se företagande som reellt integrationsverktyg.

Priset delas ut i två olika kategorier och stöds av SEB och ALMI. Årets Nybyggarpris, delas ut till en person med utländsk bakgrund som bor i Sverige och som under kort tid och med små resurser har startat ett företag. Priset Årets Pionjär, går till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag som står för nytänkande i sin bransch.