Logga in

Två nya Comfort-medlemmar

Publicerad
10 dec 2014, 11:35

Rodens Värme & Sanitet i Norrtälje och Mörbylånga VVS på Öland är nya medlemmar i Comfort-kedjan. Ola Malmquist är vd för Mörbylånga VVS, som startades av hans farfar på 1930-talet.

Rodens Värme & Sanitet startades 2003 av Torbjörn Klaréus, tidigare filialchef på Bravida. I dag har företaget 18 anställda och omsätter omkring 26 miljoner kronor. Det brutna räkenskapsåret 2013/2014 var vinstmarginalen drygt 17 procent. Rodens Värme & Sanitet utför entreprenader samt löpande service- och underhållsarbeten inom VS. 

Mörbylånga VVS grundades som Malmquists Värme och Sanitet i Degerhamn på 1930-talet av nuvarande vd Ola Malmquists farfar Tord. 1970 tog Tords son Gullve Malmquist över verksamheten och flyttade en del av företaget till Mörbylånga. Gullve Malmquist drev det vidare fram till sin död 1980 då två anställda tog över företaget. 1995 kom företaget åter i familjens ägo då Ola Malmquist och hans fru Annmarie köpte tillbaka det. 

Mörbylånga VVS har i dag elva anställda och omsätter cirka 18 miljoner kronor. Företaget arbetar främst med företagskunder inom entreprenad och service, men tar även emot privatkunder bland annat via ett showroom med uppbyggda badrumsmiljöer. Ett annat verksamhetsområde är anläggning av enskilda avlopp, vilket VVS-Forum uppmärksammade i ett reportage i nr 3/2013 (Fokus Små enskilda avlopp). 

– Vi har alltid varit ensamma, aldrig haft någon att luta oss mot därför känns det positivt att gå med i Comfort-kedjan för erfarenhetsutbyte, ta del av marknadsföring, utbildning och på det viset bli starkare. Comfort är ett starkt varumärke som vi vill bli delaktiga i, säger Ola Malmquist i ett pressmeddelande från Comfort. 

– Jag är glad och stolt att vi fått med dessa starka och framgångsrika företag. Det ligger helt i linje med våra planer för fortsatt expansion, säger Comforts vd Göran Swedérus.