Logga in

Prestigeorder till Ecoclime

Publicerad
16 dec 2014, 10:10

Komfort- och energiteknikföretaget Ecoclime Comfort Ceilings AB ska leverera komfortlösningen till Securitas nya, över 10 000 m² stora huvudkontor på Kungsholmen, Stockholm. Ordervärdet är 4 miljoner kronor.

Beställare är MVB Öst AB som är totalentreprenör för Areim fastigheter, som genomför en helrenovering av hela fastigheten. Ventilationen har projekterats av Creanova. Installation och leverans av de nya komforttaken från Ecoclime görs under januari–mars 2015.

– Många människor ska arbeta i Securitas säkerhetscenter där det förekommer en stor mängd datorutrustning som kräver kylning från komfortventilationen. Hela ventilationslösningen utformas för att öka personalens koncentration och uppmärksamhet och minimera risken för arbetsmiljörelaterade problem på grund av förorenad luft, drag, kallras, temperaturvariationer och oljud, säger Ecoclimes marknadschef Niklas Ekblom, i ett pressmeddelande.

Enligt Ecoclime har Ariem fastigheter installerat Ecoclimes komforttak tidigare.

– Att det är möjligt att åstadkomma den bästa inomhuskomfortlösningen under så komplicerade förhållanden som det är i den här miljön beror främst på att våra system baseras på att vi bara för in ren och frisk luft i lokalerna, utan krånglande spjäll för att styra flödena. Sedan kyler vi luften med vår vattenburna teknologi i direkt anslutning till arbetsplatserna. Det betyder att vi inte behöver recirkulera rumsluften och skicka runt luften i rummen med stora tryck och hög hastighet. Något som även sparar installationskostnader, utrymmen, energianvändning och driftkostnader för fastighetsägaren, menar Torbjörn Jonasson, produktchef hos Ecoclime.

Som VVS-Forum tidigare är det Imtech som projekterar och installerar värme, kyla och vatten i fastigheten.