Logga in

Nytt stort jämtländskt förvärv av Bravida

Publicerad
19 dec 2014, 14:20

Bravida köper Jämtlands största och äldsta VVS-installatör, Attacus Rör & Energi i Östersund. Verksamheten, grundad 1928, omsätter cirka 52 miljoner kronor och har 39 anställda.

Attacus Rör & Energi har filialer i Järpen och Pilgrimstad. Säljare och huvudägare är Attacus Invest.

– Vi är glada att Bravida är köpare av Attacus Rör & Energi. Bravida med sin stora nationella kompetens kommer att trygga den fortsatta utvecklingen av företaget, säger Per Nilsson, vd för Attacus Invest i ett pressmeddelande.

Attacus Rör & Energi arbetar med VS-installationer samt energibesparing inom ny- och ombyggnationer. Företaget är Thermia-återförsäljare och utför även rörarbeten med licenskrav med industrin som uppdragsgivare. Inom Jämtkrafts fjärrvärmenät har Attacus Rör & Energi anslutit mer än 2 000 abonnentcentraler. Företaget utför också kyl- och ventilationsinstallationer samt arbetar med styr- och reglerentreprenader.

Attacus Rör & Energis vd Lars Mooe fortsätter att leda verksamheten. Tillträde sker den 31 december i år.

Bravida tecknade för en dryg vecka sedan avtal om att förvärva kyl- och ventilationsföretaget Niwentec, som omsätter cirka 120 miljoner kronor.

”Med dessa två förvärv får Bravida en mycket stark position som helhetsleverantör av installation och service i regionen”, skriver företaget i pressmeddelandet.