Logga in

Ny vd för Francks Kylindustri i Norrköping

Publicerad
19 dec 2014, 13:42

Magnus Lekander blir vid årsskiftet ny vd för Francks Kylindustri i Norrköping AB. Han kommer från en post som avdelningschef på Sodexo. Magnus Lekander efterträder Per Hannius, som ska fokusera på sin roll som koncern-vd.

Magnus Lekander har arbetat med kylteknik i hela sitt drygt 30-åriga yrkesliv. 1989 var han med och startade ventilations- och kylföretaget ACC inomhusklimat tillsammans med kollegor i branschen. Sedan 2002 har han haft olika ledande befattningar inom Sodexo.

– Mitt uppdrag blir att leda företagets tillväxt i Östergötland, i synnerhet när det gäller serviceavtal, som jag brinner extra för och har jobbat med i hela yrkeslivet. Francks Kylindustri präglas av ett familjärt klimat med korta beslutsvägar, där jag som medarbetare får en stor möjlighet att påverka inriktning, beslut med mera. Det ska bli väldigt kul, säger Magnus Lekander i ett pressmeddelande.

Norrköpingskontoret är koncernens första enhet och grundades 1950. I dag har avdelningen 25 anställda, varav 15 kyltekniker. Verksamhetens inriktning är industri- och kommersiell kyla, med kompetens inom konstruktion, projektering och större entreprenader.

Peter Franck, marknadsansvarig på Francks Kylindustri, konstaterar att Magnus Lekander kan tillföra värdefull kompetens med sin långa erfarenhet från kylbranschen.

– Det frigör samtidigt tid för kontorets nuvarande vd Per Hannius att fokusera på sin roll som koncern-vd och större entreprenader lokalt och regional, säger Peter Franck.

Koncernen Francks Kylindustri har i dag cirka 130 anställda, omsätter drygt 300 miljoner kronor per år och har bolag i Bergslagen, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Stockholm och Västerås.