Logga in

De installerar i Skandinaviens största köpcentrum

Publicerad
11 sep 2013, 14:25

Sandbäckens Rör, TKI och Venair har fått VVS-entreprenaderna för Mall of Scandinavia intill Friends Arena i Solna. Mall of Scandinavia kommer att bli Nordens största köpcentrum med cirka 250 butiker på 100 000 m² och stå klart hösten 2015.

Sandbäckens Rör i Stockholm och TKI Teknikinstallationer har ingått i ett samarbetsavtal för att genomföra VS-delen av projektet. WHW Sprinkler. som ingår i Sandbäckens-koncernen, svarar för installation av sprinkler i garage och sprinklercentraler. Venair Building Systems har fått ventilationsentreprenaden för Mall of Scandinavia. Incoord projekterar VS, ventilation och sprinkler.

Ordervärdena är inte offentliga, men kontraktssumman för beställaren Peab är cirka 3,5 miljarder kronor och därmed byggbolagets hittills största projekt. Byggherre är Rodamco Projekt.

Anläggningen omfattar två hela och ett mindre plan garage, två lastgårdar, tre plan handel, ytterligare tre plan garage och teknikutrymmen på tak. Totalt blir det cirka 4 000 parkeringsplatser.

Sandbäckens Rör har tidigare erfarenhet av att genomföra stora projekt i samarbete med andra entreprenörer. Företaget delade på VS-entreprenaden för Tele2-arena i Stockholm med Norrköpingsföretaget Svärtinge Rör.