Logga in

Stort ungdomsbostadsprojekt för JF Jansson

Publicerad
22 maj 2013, 16:35

Uppsalaföretaget JF Jansson Rör rapporterar om åtta nya projekt med ett totalt ordervärde på nära 40 miljoner kronor. Störst är en totalentreprenad värd cirka 15 miljoner kronor vid bygget av 261 nya ungdomsbostäder i hemstaden.

Ungdomslägenheterna, som kan sökas av personer under 27 år, byggs i Rosendalsområdet i Uppsala. Beställare är Byggpartner och byggherre är Uppsalahem. JF Jansson installerar VS på totalentreprenad. Projekteringen har inletts och produktionsstart blir efter semestrarna. Första inflyttning planeras till hösten 2014.

JF Jansson har fått VS-entreprenaden vid bygget av Steningehöjdens skola och sporthall i Märsta. Ordervärdet är cirka 6 miljoner kronor. Beställare är Andersson Company Byggnads AB. I första etappen ska skolan kunna ta emot 190 elever upp till årskurs 6 och fullt utbyggd är kapaciteten 380 elever. Skolan ska vara klar till höstterminen 2014. Sporthallen kommer att fungera som gymnastikhall för skolan.

Ett annat nytt skolprojekt för JF Jansson är Högåsskolan i Knivsta. Ordervärdet för VS-entreprenaden är cirka 5,5 miljoner kronor. Högåsskolan, med plats för 400 barn upp till årskurs 6, ska byggas som ett passivhus och värmebehovet kommer att ligga under 15 kWh/m² och år. Beställare i partneringprojektet är HMB Bygg som byggherre är Knivsta kommun. Det är den andra skolan som JF Jansson gör tillsammans med HMB i Knivsta med detta upplägg. Den tidigare, Brännkärrsskolan, är inne i slutskedet (se länken nedan).

JF Jansson installerar VS på totalentreprenad vid bygget av 69 nya lägenheter i kvarteret Nattviolen i Uppsala. Entreprenadvärdet är cirka 5,5 miljoner kronor. Beställare är JM och projektet ingår i det långsiktiga ramavtal som bolagen har. Arbetena startar inom kort och ska vara klara under 2014.

På uppdrag av bostadsrättsföreningen Thunberga byter JF Jansson radiator- och stamventiler i 237 lägenheter i Svartbäcken i Uppsala. Arbetena har startat och kommer vara klara innan värmesäsongen. Företaget har även fått en tilläggsbeställning på stamventilsbyte i en stambytesentreprenad för bostadsrättsföreningen Årsta i samma stad. Det totala ordervärdet för ventilbytesuppdragen är cirka 2,5 miljoner kronor.

JF Jansson Rör installerar VS i den nya brandstationen i Knivsta. Entreprenadvärdet är cirka 2 miljoner kronor. Beställare är Attunda Brandförsvar. Projektet startar inom kort och ska vara klart i år. Värmesystemet blir anslutet till fjärrvärme.

91 badrum ska ytskiktsrenoveras i Uppsalahems bestånd i Stenbacken i Uppsala. JF Jansson utför VS-installationerna på uppdrag av Golvmästarna i Järfälla. Projektet har startat och ska vara klart till årsskiftet 2013/2014. Ordervärdet är cirka 2 miljoner kronor.