Logga in

Anställda köper Kylmekano av NVS

Publicerad
16 jan 2012, 10:39

Fredrik Johansson och Per Andersson, anställda på Kylmekano i Karlstad, köper företaget av NVS. De tar över verksamheten den 1 februari och behåller antalet anställda, 14 personer. Företaget har varit verksamt under 40 år och hade 2011 en omsättning på 25 miljoner kronor. Under förra året höjde företaget omsättningen med 30 procent, enligt Nya Wermlandstidningen (NWT).

Företagets verksamhet är inriktat mot kyla, till exempel kyldiskar i butiker, luftkonditionering och komfortkyla, men även värmepumpar ingår i verksamheten.

NVS anger som anledning till försäljningen att företaget är för litet för den multidisciplin som blivit deras målsättning efter det att de köptes av Imtech för några år sedan, enligt NVS externa hemsida.

– Med ägare från Värmland blir naturligtvis satsningen lokalt ännu starkare. Inte minst är energioptimering ett mycket viktigt område för oss, säger Fredrik Johansson, i ett meddelande från Kylmekano. Kraven ökar på att kylmaskiner och värmepumpar ska vara energieffektiva, med både minskad energianvändning och miljöpåverkan som resultat. Det kommer vi att prioritera i framtiden, samtidigt som vi ska förstärka relationen med våra kunder.