Logga in

Sweco och Vattenfall i energisamarbete

Publicerad
25 okt 2010, 13:48

Sweco har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Vattenfall. Genom avtalet kommer Sweco att fördubbla rekryteringstakten inom energiområdet.

– Avtalet innebär att vi på Sweco omedelbart kommer att intensifiera arbetet med att rekrytera och skola in nya medarbetare med inriktning mot energisektorn, säger Erik Severin, vd för Sweco Energuide i ett pressmeddelande.

Vattenfall har under många år varit en betydelsefull kund till Sweco. Avsikten med ett långsiktigt avtal är att skapa förutsättningar för att bolagen ska kunna fokusera på sina kärnområden när utmaningarna inom energiområdet ska hanteras.

– Sweco har kompetens inom en mängd områden som kan komma väl till pass när nya lösningar inom energiområde ska tas fram. Vi arbetar ständigt med att bredda vårt erbjudande till våra kunder och har goda möjligheter att sätta samman bra konsultteam för att möta de initiativ som Vattenfall drar igång, säger Eva Nygren, vd för Sweco Sverige.

Avtalet innebär att Sweco nu kommer att fördubbla rekryteringstakten inom energiområdet vilket betyder cirka 150 medarbetare per år.