Arbetsrättsjurister

Installatörsföretagen söker arbetsrättsjurister till Stockholm

Installatörsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som bildats av Elektriska Installatörsorganisationen EIO och VVS Företagen. Ny teknik och nya
krav på smarta lösningar gör att våra marknader överlappar varandra. Vi representerar över 3 600 medlemsföretag i installationsbranschen. Företag som, med sina 50 000 medarbetare, förser Sverige med värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik. En betydande andel av företagen är småföretag. Installatörs-företagen har runt 100 medarbetare och finns representerade på 11 orter i landet.

Inom Avdelningen Arbetsmarknad arbetar för närvarande 10 personer. Vi arbetar med arbetsrätt, kollektivavtal och förhandling, lönebildning och arbetsmiljöfrågor. Hos oss finns utrymme att utvecklas på många sätt, på både bredd och djup.

Vårt motto är: Vi finns i våra medlemsföretags vardag och jobbar för deras framtid.
Allt vi gör utgår utifrån vår värdegrund - engagemang, kompetens och utveckling.
Läs gärna mer på: www.installatorsforetagen.se

 

 

Installatörsföretagen söker nu två arbetsrättsjurister till vår enhet som arbetar med arbetsmarknadsfrågor. Vi behöver dels förstärka verksamheten med en fast tjänst, dels anställa en vikarie när en av våra jurister blir föräldraledig i höst.

Arbetsrättsjurist och förhandlare – fast tjänst


Vi söker dig
som är jur kand med intresse för och minst några års relevant yrkeserfarenhet med inriktning mot av arbetsrätt och förhandlingar. Vi tror att du arbetat inom en arbetsmarknadsorganisation eller på advokatbyrå. Erfarenhet av processföring i domstol kan vara meriterande. Det är också viktigt att du har intresse för företagande och företagandets villkor.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av juridisk rådgivning inom arbetsrätt och kollektivavtal till våra medlemmar och av att vara internt stöd och bollplank till förhandlare och företagsrådgivare. En viktig arbetsuppgift blir att självständigt hantera centrala tvisteförhandlingar. I arbetsuppgifterna ingår vidare att genomföra utbildningar, informationsträffar, ta fram mallar och skriftlig information och webbinformation i arbetsrättsliga frågor. I vår organisation får du också en viktig roll i samband med riksavtalsförhandlingarna om nya kollektivavtal.

Du är en god kommunikatör med mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Förmåga att samarbeta, vara en god lyssnare och att skapa goda relationer inom såväl den egna organisationen som med medlemmar samt med- och motparter är oerhört viktigt. Du är initiativtagande och en god pedagog med intresse av att förmedla juridisk information till såväl jurister som icke jurister.

För att trivas hos oss krävs att du är självgående, ansvarstagande
och prestigelös och vill arbeta serviceinriktat.

 

 

Föräldravikariat inom arbetsrätt, med visst fokus på digital information


Som vikarie söker vi dig
som är jurist eller har annan högskolebakgrund där arbetsrätt ingår. Du bör ha arbetat minst något år och vara intresserad av arbetsrätt och arbetsmarknadsfrågor. Intresse för företagande och företagandet villkor är också viktigt. 

Du kommer precis som våra övriga förhandlare och jurister att arbeta med rådgivning och information, göra rättsutredningar och beroende på din bakgrund, även arbeta med utbildning, centrala förhandlingar och arbetsgruppsarbeten med våra fackliga motparter.

Dina personliga egenskaper – ambition, samarbetsförmåga och en vilja att jobba serviceinriktat. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Extra meriterande för denna tjänst är erfarenhet och intresse av att ta fram och
arbeta med juridisk, digital information för vår nya webb som är under utveckling.

För rätt person kan det här vikariatet bli en språngbräda till utveckling och
så småningom andra intressanta arbeten inom arbetsmarknadsområdet.

Vikariatet kommer att vara under en period av 10-12 månader.

 

 

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. För mer information kontakta rekryteringskonsult Rosita von Feilitzen, telefon: 073–540 57 07. Skicka din ansökan med CV, personligt brev och betyg till rosita@vonfeilitzen.se.

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag den 29 maj 2017.

Varmt välkommen med din ansökan.

Läs mer och ansök