Svensk Energis ordförande Anders Ericsson var besviken efter omröstningen. Foto: Jon Alexandersson

Extrastämma fällde ny branschförening

Svensk Energi sa nej
24 nov 2015 |

Med fyra rösters marginal röstade Svensk Energis extrastämma på Arlanda ned stadgeförslaget för en ny gemensam branschförening för medlemmarna i Svensk Energi och Svensk Fjärrvärme. Därmed bildas ingen ny förening från och med årsskiftet. 

Nytt bolag för skånska energilösningar

Ägs av Skånska Energi och HP-Borrningar
24 nov 2015 |

Skånska Energi och HP-Borrningar i Klippan har bildat ett gemensamt bolag. Bolaget ska erbjuda kompletta energilösningar för värme och kyla till fastigheter samt värmepumpservice till privat- och företagskunder.

Håkan Arnstad, ”facility manager” på Ramböll och Sanna Strand, chef för kontorsservice på samma företag. Foto: Ramböll

Ramböll Sveriges mest hållbara hyresgäst

Vinnare av Green Tenant Award
24 nov 2015 |

Rambölls Stockholmskontor har vunnit Green Tenant Award där Sveriges mest hållbara kontorshyresgäst utses. Övriga finalister var Skanska i Malmö och Aon i Stockholm. 

Ett byte till en mindre vattenmätare kan sänka VA-taxan. Foto: Colourbox

VVS-montörer hett eftertraktade i Gävle

Mindre vattenmätare ger lägre VA-taxa
24 nov 2015 |

Från och med den 1 januari 2016 förändras VA-taxan hos Gästrike Vatten. Avgörande för avgiften är storleken på fastighetens vattenmätare och ett byte till en mindre kan sänka avgiften, skriver Fastighetstidningens nätupplaga. Därför är VVS-montörer hett eftertraktade i Gävleområdet.

Caverions EPC-projekt i Söderhamn största hittills i Sverige

270 miljoner kronor investeras
24 nov 2015 |

Söderhamns kommun och det kommunala bostadsbolaget Faxeholmen investerar 270 miljoner kronor när Caverion nu ska energieffektivisera och modernisera fastigheter. Det är det därmed det hittills EPC-projektet (Energy Performance Contracting) i Sverige, uppger Caverion i ett pressmeddelande.

Foto: Dahl Sverige

Nytt Dahlcenter i Trelleborg

Delar lokal med Optimera
24 nov 2015 |

I går den 23 november öppnade ett nytt Dahlcenter i Trelleborg. Butiken ligger i byggvaruhuset Optimeras befintliga lokaler på Tommarpsvägen.

Ingemar Essebro, ordförande i Föreningen Sveriges VVS-museum. Foto: Privat

Snart öppnar nya VVS-museet

23 nov 2015 |

I vår invigs det nya VVS-museet i Bromma mitt emot köpcentret Bromma Blocks. Tekniska Museet är med som rådgivare och Ahlsell står för lokalen. I första hand blir det ett museum för branschen, men i nästa steg kan allmänheten också få komma och titta på antika toastolar, men också framtidens VVS-prylar. VVS-Forum har pratat med Ingemar Essebro, ordförande i Föreningen Sveriges VVS-museum.

Blocköverskridande överenskommelse om ROT-avdraget vill sex branschorganisationer inom bygg se. Foto: Jan Lööf

Branschupprop för bibehållet ROT-avdrag

23 nov 2015 |

Branschorganisationer inom bygg fortsätter att arbeta för ett bibehållet ROT-avdrag. I ett upprop med rubriken ”Låt ROT-avdraget bli nästa överenskommelse mellan regeringen och Alliansen” vill sex organisationer få regeringen och oppositionen att samlas kring ROT-avdraget för att underlätta jobbmöjligheterna för flyktingar.

Igelsta kraftvärmeverk i Södertälje. Foto: Stig Almqvist

Asbest påträffat i fjärrvärmebränsle

20 nov 2015 |

Asbest har påträffats i bränsleleveranserna till Igelsta kraftvärmeverk i Södertälje. Leveranser av avfallsbränslen från flera återvinningsleverantörer har därför stoppats.

Onninen öppnar ny butik i Växjö

20 nov 2015 |

Runt årsskiftet öppnar Onninen en ny Express-butik i Växjö, uppger kundtidningen Magasinet. Inriktningen för den nya butiken blir framför allt VVS, men det kommer även att fiŸnnas ett grundsortiment för service inom kyla samt ett anpassat sortiment inom VA.

Rörproduktions grundare och vd André Roos. Foto: Rörproduktion

Rörproduktion gaselltrea i Östergötland

Växte 360 procent
20 nov 2015 |

Rörproduktion Sverige i Norrköping kommer på tredje plats på tidningen Dagens Industris (DI) lista över gasellföretag i Östergötland. 2011–2014 var tillväxten 360 procent. Med på listan finns ytterligare två VS-installatörer.

Gymnasieminister Aida Hadzialic (S). Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Nationell valideringskommitté tillsätts

20 nov 2015 |

Nu tillsätter gymnasieminister Aida Hadzialic (S) en kommitté med uppdrag att verka för ett effektivt system för validering på nationell och regional nivå. Syftet är att flyktingar med olika yrkeskompetens snabbt ska kunna komma i på den svenska arbetsmarknaden.