Foto: Colourbox

Badrumsrenovering i ROT- och RUT-topp

Gick om flyttstädning
12 feb 2016 |

Badrumsrenovering var den mest efterfrågade ROT- och RUT-tjänsten under rekordåret 2015. Det visar en ny sammanställning från marknadsplatsen Offerta.se. Därmed petade ROT-tjänsten badrumsrenovering ned RUT-tjänsten flyttstädning, som toppade 2014.

Foto: Colourbox

Konkurrensverket vill stoppa Logstors köp av Powerpipe

"Alla fjärrvärmekunder riskerar bli förlorare"
12 feb 2016 |

Konkurrensverket går till domstol för att stoppa Logstors aviserade förvärv av Powerpipe. Om de två största av fyra företag i fjärrvärmerörbranschen tillåts gå samman skulle konkurrensen försämras påtagligt, anser Konkurrensverket.

Foto: Mostphotos

Ny digital och sökbar Byggvarudeklaration

11 feb 2016 |

Nu finns den nya digitala Byggvarudeklarationen eBVD2015 på plats. Innehållet är uppdaterat och ett nytt digitalt format har skapats för att hantera nuvarande och kommande krav på miljöinformation för byggvaror, uppger Föreningen för Byggvarudeklarationer (BVD-föreningen).

EU skärper riskklassningen för BPA

11 feb 2016 |

EU:s medlemsstater har röstat för att skärpa riskklassificeringen för det hormonstörande ämnet bisfenol A (BPA). Klassningen för BPA skärps från ”misstänkt” (kategori 2) till ”förmodat” (kategori 1B) reproduktionstoxisk, det vill säga att ämnet stör människans förmåga att skaffa barn.

Kranen i Luleå södra hamn. Foto: Colourbox

Fyra nya projekt för Umia Nord i Luleå

totalt ordervärde 39 miljoner kronor
10 feb 2016 |

Umia Nord i Luleå rapporterar om fyra nya projekt med ett totalt ordervärde på cirka 39 miljoner kronor. Bland annat ska företaget bygga om Swedbanks kontor i hemstaden.

Skånsk värmepumpinstallatör i konkurs

sintab i lund
10 feb 2016 |

Värmepumpinstallatören Sintab Swedinventor i Lund försattes i konkurs den 4 februari. Det brutna räkenskapsåret 2014/2015 omsatte bolaget cirka 20 miljoner kronor med tolv anställda. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på cirka 655 000 kronor.

Foto: Mostphotos

Säkerhetsutbildning på engelska

09 feb 2016 |

Nu finns en engelsk version av Sveriges Byggindustriers (BI) interaktiva säkerhetsutbildning. Den ska förenkla på byggarbetsplatserna så att alla har tillgång till samma information och utbildning. Detta är särskilt viktigt eftersom byggbranschen numera har stort internationellt inslag på arbetsplatserna, menar BI.

I morse lyftes den första av 44 moduler till forskningshuset HSB Living Lab på plats. Foto: Ciprian Gorga

Första modulen på plats i Göteborg

HSB Living Lab lämnar fabriken
08 feb 2016 |

I morse lyftes den första modulen till forskningshuset HSB Living Lab på plats på Chalmersområdet i Göteborg. HSB Living Lab ska bli en plattform för forskning om framtidens boende. Bland annat planeras uppföljande tester av systemet HSB FTX och studier om golvvärme.

Mathias Axelsson, TNS Sifo. Foto: Marita Björklund

Äldre och nyanlända kan lösa arbetskraftsbristen

Installatörsföretagen arrangerade framtidsmöte
08 feb 2016 |

Fler lämnar arbetsmarknaden än som kommer in. Det finns tre alternativ att lösa behovet arbetskraft: äldre, nyanlända och de som av olika skäl står utanför arbetsmarknaden. Det hävdade Mathias Axelsson från TNS Sifo under ett seminarium som arrangerades av Installatörsföretagen.

Ny Ahlsell-butik i Norrtälje

08 feb 2016 |

Nu har Ahlsell öppnat en ny butik på Baldersgatan 19 i Norrtälje. Där finns ett utökat och breddat sortiment med bland annat personlig skyddsutrustning och större VS-avdelning, uppger Ahlsell.