Foto: Mostphotos

”Förbjud fjärrvärmeaffär mellan Logstor och Powerpipe”

Konkurrensverket överklagar tingsrättens dom
25 aug 2016 |

Att låta de två största företagen gå samman och få 80 procent av marknaden för fjärrvärmerör skadar konkurrensen. Det anser Konkurrensverket som kräver att affären förbjuds. Därför överklagas tingsrättens dom till högsta instans.

Hans Heldring, branschekonom på Installatörsföretagen. Foto: Jan Lööf

Amorteringskravet slår hårt mot renoveringsmarknaden

25 aug 2016 |

Den nya lagen om amorteringskrav som trädde i kraft i juni i år kan slå mot renoveringsmarknaden på samma sätt som det försämrade ROT-avdraget har gjort. Det menar Hans Heldring, branschekonom på Installatörsföretagen.

Eksjö järnvägsstation. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

VS-installatör öppnar ny småländsk filial

Filialchefen hämtas från riksare
25 aug 2016 |

En av landets största VS-installatörer öppnar i dag en ny filial i småländska Eksjö. Filialchefen har rekryterats från en av de rikstäckande multidisciplinära aktörerna.

Foto: 2VV

Ventilationsfabrikant gör tjeckiskt förvärv

25 aug 2016 |

En stor svensk ventilationstillverkare förvärvar en tjeckisk bolagsgrupp. Företaget är ledande inom utveckling och tillverkning av ventilationsaggregat för industri och bostäder samt luftridåer för kommersiella applikationer i regionen.

Illustration: Colourbox

Installationsbolag decentraliserar

Flyttar ut HR och inköp
25 aug 2016 |

Ett av de stora installationsbolagen som tidigare centraliserat affärsutveckling, HR och inköp gör nu helt om och flyttar ut funktionerna närmare de olika teknikdisciplinerna. Det här sker samtidigt som bolaget ska integrera ett stort företag som nyligen förvärvats.

Morgan Willis, teknisk expert på Svenska Kyl- och Värmepumpföreningen. Foto: SKVP

”Värmepumpar blir utan stöd”

24 aug 2016 |

De flesta remissinstanser gav underkänt till först regeringens förordningsförslag, som klubbades av riksdagen i somras, och nu Boverkets föreskrift om stöd för renovering och energieffektivisering i vissa bostadsområden. Det visar VVS-Forums genomgång av remissvaren.
– Vi är bestörta över att man i praktiken valt att effektivt förbjuda användandet av den mest kostnadseffektiva, miljövänliga och realistiska möjligheten att energieffektivisera våra befintliga flerbostadshus, nämligen den värmepumpande tekniken och i synnerhet energieffektiva geoenergilösningar, säger Morgan Willis på Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, SKVP. 

CHR Hansens anläggning i Roskilde ska moderniseras. Foto: CHR Hansen

Danskt bioteknikföretag anlitar svensk konsultjätte

Fabriken ska moderniseras
24 aug 2016 |

När det danska bioteknikföretaget CHR Hansen moderniserar produktionsanläggningen i Roskilde anlitas en stor svensk teknikkonsult. Uppdraget är värt cirka 52 miljoner kronor. 

Socialförsäkringsminsiter Annika Strandhäll (S). Foto: Eva-Maria Fasth

Det blir ingen ”sjukskatt”

23 aug 2016 |

Regeringen drar tillbaka det skarpt kritiserade förslaget om arbetsgivarnas medfinansieringsansvar vid sjukdom, den så kallade hälsoväxlingen, eller "sjukskatten" som Svenskt Näringsliv valde att kalla den. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) motiverar det med att arbetsmarknadens parter har visat sig villiga att lösa detta på egen hand.

Största noteringen sedan Telia

Grossist till börsen
23 aug 2016 |

Ahlsells ägare, riskkapitalbolaget CVC Partners, siktar på börsnotering av bolaget i höst. Det uppger DI som menar att det sannolikt blir den största noteringen i Stockholm sedan Telia år 2000.