VVS-Forum julquiz

ny fråga varje dag
01 dec 2017 |

Klicka på dagens lucka fram till julafton och ta chansen att vinna en trisslott. På julafton kan du vinna årets julklapp - Teknikhandboken 2018.

Film: Magnus Widman

En helt vanlig inkapning

veckans videovinnare
14 dec 2017 |

VVS-montören Magnus Widman från Dalarna är veckans videovinnare med filmen "En helt vanlig inkapning".

Foto: Viktor Westin

Stor installatör servar 362 mackar

fokus på energieffektivisering
14 dec 2017 |

Storinstallatören förlänger serviceavtal med OKQ8. Avtalet gäller funktionen för alla tekniska system på mer än 450 anläggningar, de flesta drivmedelsstationer.

Johan Friberg leder den nya verksamheten.

Brion breddar med konsultverksamhet

Stöttar systerbolagen inom vvs
14 dec 2017 |

Nyetablerade Brion Teknik i Göteborg startar energi- och VVS-konsultverksamhet som komplement till fastighetsservicen. Huvudansvarige Johan Friberg berättar om framtidsplanerna.  

Foto: iStock

Felaktiga rörarbeten blev en dyr affär

Gjutjärnsavloppen var inte pluggade
14 dec 2017 |

Dåligt utförda VVS-arbeten blev en dyr affär för byggfirman, som var totalentreprenör vid en ombyggnad i en bostadsrättsförenings fastighet i Solna. 

Foto: iStock

Stor brist på arbetskraft

varannan arbetsgivare  kan inte öka produktionen
13 dec 2017 |

Arbetsförmedlingens höstprognos visar en urstark arbetsmarknad. Under åren 2017–2019 förväntas sysselsättningen öka med 227 000 nya jobb. Samtidigt är bristen på arbetskraft hämmande för byggbranschen. Över hälften av arbetsgivarna rapporterar om brist på arbetskraft och 47 procent uppger att de inte kan öka produktionen utan att anställa mer personal.

Foto: Caverion

Ny vinstvarning från Caverion

Sänker riktmärke för 2017
13 dec 2017 |

I går den 12 december kom en uppdaterad prognos för helåret 2017 från Caverion. Trots åtgärder i projektverksamheten tyngs bolaget fortfarande av nedskrivningar i gamla projekt.

Klicka på grafiken för att förstora den. Grafik: Eva-Maria Fasth, Källa: Veckans Affärer

De är bygg- och installationsbranschens miljardärer

”Aldrig har så många varit så rika”
12 dec 2017 |

Närmare 15 procent av de 187 miljardärerna som finns med på Veckans Affärer lista över landets rikaste personer har bäring på bygg- och installationsbranschen. 

Foto: TV4

Martin Timell toppar listan

VVS-Forums 10-i-topp – mest lästa artiklarna 2017
12 dec 2017 |

Den före detta programledaren för Fuskbyggarna, Martin Timell, sa fel om värmepumpar, vilket ledde till en omfattande debatt på sociala medier. Han toppar VVS-Forums tio-i-topp-lista över de mest lästa artiklarna i år.

Foto: iStock

Installationsjätte gör Uppsalaköp

"Vi stärker greppet kring Uppsala"
11 dec 2017 |

Söderby Rör, ett etablerat installationsföretag i Uppsalaregionen med inriktning mot kommersiella kunder och bostadsrättföreningar, köps nu upp av en stor installationskoncern.

Utanför tankstationen för Vätgas i Mariestad: Hans-Olof Nilsson, grundare av Nilsson Energy, Pontus Lundgren, vd för Nilsson Energy AB, Martina Wettin,delägare och ansvarig för marknadsfrågor/PR på Nilsson Energy, Rolf Åkesson, vd VänerEnergi och Ulrika Lindahl, projektledare Test- och demonstrationsplats Mariestad.

Världsunik vätgasproduktion i Mariestad

Bränsleceller ska generera värme
08 dec 2017 |

I slutet av nästa år ska vätgas börja produceras med hjälp av solel i Mariestad. Den världsunika anläggningen kommer att leverera fordonsbränsle, el och värme.

 

Silverbacks cykelgäng.

Cyklar till stöd för cancervård

installatörer bidrar till barncancerfonden
08 dec 2017 |

1 627 kilometer på cykel. Så ska 10 medarbetare från ett irländskt bemanningsföretag få installationsbranschen att samla in pengar till välgörenhet.