Anders Elander har nu tillsammans med en tidigare anställd startat ny verksamhet. Foto: Klas Sörbo

Så gick Anders vidare efter konkurserna

"Först och främst måste familjen överleva"
27 apr 2017 |

Konkurserna för de egna VVS-bolagen förra året blev en dyrköpt erfarenhet för Anders Elander i Malmö. Värst var ryktesspridningen och en förstörd privatekonomi. Räddningen blev stödet från en tidigare anställd.

Foto: Colourbox

VVS-leverantörer utmanar

isolering mot legionella
27 apr 2017 |

Separata fördelarskåp för kall- och varmvatten garanterar att Boverkets råd om att kallvatten inte ska bli varmare än 24 °C under åtta timmars stillestånd. Nu utmanar VVS-leverantörer detta och menar att det kan vara tillräckligt med isolerade ledningar.

Foto: iStockPhoto

Vad händer när tillvaron rasar samman?

DELTA I VVS-FORums enkät
26 apr 2017 |

Hur känns det för företagaren, den anställda och leverantörerna när ett bolag går i konkurs? Vi vill veta mer hur det är att drabbas av konkurs. Svara gärna på enkäten här nedan. Du har dessutom chans att vinna en Trisslott - vi drar en vinnare varje vecka.

Foto: iStockPhoto

Systemair köper tillverkare i Tyrolen

"förvärvet ger oss en stärkt position i regionen"
25 apr 2017 |

Systemair stärker sin närvaro i Österrike genom köp av en tillverkare i Tyrolen, med en omsättning på omkring 70 miljoner kronor.

Foto: Karlshamnshus 11

Stort stambytesprojekt för snabbväxare

Ordervärdet nära 30 miljoner
22 apr 2017 |

För 1,5 år sedan etablerade sig den snabbväxande koncernen i Ronneby. Nu har den fått VS-delen värd nära 30 miljoner kronor i ett stambytesprojekt i Karlshamn.

Foto: Brainheart

Bergvärme till Vattenfalls privatkunder

Breddar erbjudandet till villaägare
21 apr 2017 |

Vattenfall köper in sig i en bergenergiaktör som omsätter cirka 200 miljoner kronor. Därmed kan Vattenfall erbjuda de svenska privatkunderna även bergvärme och bergkyla.  

Några kilometer utanför Kristianstad byggs C4 Shopping.

De installerar i sydöstra Sveriges största köpcentrum

Planer på geoenergianläggning
19 apr 2017 |

En multidisciplinär aktör har fått en order värd drygt 100 miljoner kronor i sydöstra Sveriges största köpcentrum. Planen är att byggnaderna ska värmas och kylas med geoenergi.