Niklas Wennström, en av grundarna till Pipeline. Foto: Peter Björlin

VVS-företaget som söker dyslektiker

02 dec 2016 |

Pipeline är ett traditionellt VVS-företag med 29 anställda i Nordvästra Skåne. Det ovanliga med Pipeline är att företaget aktivt söker dyslektiker och personer med bokstavskombinationer.
– En person med dyslexi tänker på ett annat sätt. Den här personen får oftast vara mer kreativ i sin tankegång vid en problemlösning, säger Niklas Wennström, en av grundarna till Pipeline som själv är dyslektiker, till nättidningen 24Malmö.

Ventilationsförbättringar i Malmö AB (VFB). Foto: VFB

Stort ventilationsförvärv i södra Sverige

02 dec 2016 |

Installationskoncernen – med visionen ”att etablera den ledande aktören i branschen sett till hög teknisk kompetens, servicenivå och förmåga att utföra totaltekniska lösningar med högt kundvärde” – fortsätter sin expansion med ett stort ventilationsförvärv i södra Sverige.

Patrik Eriksson tävlar i VVS. Foto: Marita Modess

Nu ska han ta revansch i VVS

Yrkes-EM har startat i göteborg
01 dec 2016 |

Nu har Yrkes-EM på Svenska Mässan startat med 500 tävlande och cirka 45 000 besökare fram till och med den 3 december då vinnarna i respektive yrkesklass koras. Patrik Eriksson tävlar i VVS för Sverige och är sugen på revansch.

Näringsminister Mikael Damberg (S). Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

”Oacceptabelt med långa betaltider”

Betalningstiderna har ökat
01 dec 2016 |

De avtalade betalningstiderna har ökat med i genomsnitt tre dagar under de senaste tio åren medan utvecklingen i många europeiska länder går åt motsatt håll. Det visar en kartläggning som en statlig utredningen gjort.
– Det är inte acceptabelt med långa betaltider som skadar de små företagens likviditet och innebär svårigheter för dem att expandera och anställa fler. Jag återkommer inom kort med hur vi löser den här frågan, säger näringsminister Mikael Damberg (S), i ett pressmeddelande.

Ahlsells vd Johan Nilsson ringer i klockan vid börsnoteringen nyligen. Ahlsell rankas som ett av Sveriges största företag. Foto: Eva-Maria Fasth

29 VVS- och byggföretag bland Sveriges största företag

01 dec 2016 |

Veckans Affärer rankar varje år Sveriges 500 största företag, utifrån omsättning. I år finns 29 VVS- och byggföretag med på listan över landets bolagsjättar. Det visar VVS-Forums sammanställning.

Gummifabriken byggs om för bland annat bibliotek och biografer. Foto: MA Arkitekter

Installatör stoppade arbetet i Värnamoprojekt

Tvist med byggentreprenören
30 nov 2016 |

Installatören med ansvar för VS och el i ett stort ombyggnadsprojekt i Värnamo har avbrutit arbetet efter en tvist med generalentreprenören, uppger Värnamo Nyheters nätupplaga.

Foto: Colourbox

VVS-konsult byter namn och breddar

30 nov 2016 |

En VVS-konsult med huvudkontor i Göteborg och cirka 40 medarbetare byter namn. Bakgrunden är att bolaget planerar att starta en el- och teleavdelning för att kunna erbjuda ett helhetskoncept.

Foto: Colourbox

VVS-tillverkare anklagas för patentstöld

KRÄVER 5 miljoner
29 nov 2016 |

En tidigare anställd hotar stämma sin före detta arbetsgivare, en finsk VVS-leverantör. Enligt Dagens Industri (DI) handlar det om patentstölder som bolaget tjänat hundratals miljoner kronor på.

Ett energieffektiviserat bostadsområde. Foto: Anders Kristensson

Årets Energiutmanare utsedd

29 nov 2016 |

Systematisk energieffektivisering och modet att tänka nytt blev vinnarkonceptet för utmärkelsen Årets Energiutmanare 2016. Det menar bransch- och intresseorganisationen Sabo som delar ut priset.

Bo Frank (M) under en debatt i Almedalen i somras. Foto: Jan Lööf

Konkurrensverket släppte Växjö-fallet

29 nov 2016 |

Konkurrensverket har dragit tillbaka överklagandet till Marknadsdomstolen i det omtalade Växjö-målet, där kommunen tvångsanslöt ett nyuppfört småhusområde till det egna fjärrvärmenätet. ”För höga beviskrav” var orsaken enligt Konkurrensverket. Segrare blev därmed Bo Frank (M), kommunstyrelsens ordförande, som stridit hårt för fjärrvärmeanslutningen.