Illustration: Tengbom

Incoord projekterar alla installationer i nytt KI-projekt

03 sep 2015 |

Installationskonsultföretaget Incoord har fått i uppdrag av Arcona och Veidekke att projektera samtliga installationer i bygget av ”Neo – Medicinaren 25”, där Karolinska Institutet i Huddinge kommer att bedriva forskningsverksamhet. Byggnaden omfattar 26 000 m² och ska vara färdigställd i november 2017, enligt ett pressmeddelande.

Ulrika Jardfelt, vd på Svensk Fjärrvärme.

Skarp kritik mot Boverkets förslag för NNE-hus

03 sep 2015 |

En överväldigande majoritet, 22 av 28 branschnära remissinstanser, är kritiska mot Boverkets rapport om en svensk tillämpning av energikrav för nära-nollenergihus (NNE-byggnader). Det visar VVS-Forums kartläggning av remissvaren till Miljö- och energidepartementet.

Glenn Månsson, vd på Månsson & Netterberg Rör.

Installationscenter öppnar i Varberg

Nytt Comfort-koncept
03 sep 2015 |

I början av september öppnar Comfort-företaget Månsson & Netterberg Rör i Varberg ett nytt Installationscenter i Varberg. Installationscentret är 180 m² stort och kommer att visa fem olika badrumsmiljöer.

Stort ramavtal för Sandbäckens i Östergötland

Nya projekt i Linköping för 10 miljoner
02 sep 2015 |

Sandbäckens Rör i Linköping har vunnit upphandlingen av VS-entreprenader för Landstingsfastigheter i Östergötland. Linköpingsfilialen rapporterar även om tre nya projekt med ett samlat ordervärde på cirka 10 miljoner kronor.

NCC avstannar för bättre säkerhet

02 sep 2015 |

I dag genomför byggföretaget NCC Awareness Day för femte året i rad. Arbetet på samtliga arbetsplatser avstannar kl 09.00 för en diskussion om säkerhet på arbetsplatsen. Awareness Day tillsammans med bland annat den Tysta boken och Time Out har minskat arbetsplatsolyckorna med närmare 50 procent sedan 2011, uppger NCC.

Nederman köper Filtac

02 sep 2015 |

Nederman förvärvar Filtac som är verksamt inom process- och luftbehandling mot industriella applikationer. Filtac omsätter cirka 50 miljoner kronor och har sitt säte i Kinna i Västergötland. Bolaget sysselsätter 15 personer.

Ett nytt kontorshus byggs i Umestans företagspark. Illustration: Wingårdh Arkitektkontor

Umia fyller på med 175 miljoner i hemstaden

Stort kontorsprojekt
02 sep 2015 |

Umia rapporterar om nya projekt i Umeå med ett samlat ordervärde på 175 miljoner kronor. Till de största hör ett partneringprojekt med nytt äldreboende och förskola samt ett kontorsprojekt. 

Gymnasieminister Aida Hadzialic (S) besöker Mälardalens tekniska gymnasium i Södertälje. Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Krav på lärarlegitimation för yrkeslärare

Nytt regeringsförslag
01 sep 2015 |

BUDGET 2016. Regeringen satsar 65 miljoner kronor på yrkesprogrammen 2016 och föreslår att lärarlegitimation införs för yrkeslärare för att höja deras status.
– Regeringen vill ha en förlängning och förstärkning för verksamma yrkeslärare att bli behöriga. Vi föreslår att de ska omfattas av kravet på lärarlegitimation på samma sätt som andra lärare. Vi tror att det är en viktig signal, säger gymnasieminister Aida Hadzialic (S).

Camfils koncernchef Magnus Yngen. Foto: Camfil

Camfil förvärvar Nufilter

01 sep 2015 |

Camfil förvärvar samtliga aktier i Nufilter Scandinavia med bas i Kalmar. Nufilter omsatte 43,5 miljoner kronor på den svenska marknaden under 2014.

Kvarnbergsskolan renoveras och får en ny matsal. Illustration: Total arkitektur & urbanism

Stort skolprojekt i Huddinge för Vidab

Tre nya isoleringsentreprenader
01 sep 2015 |

Vidab VVS Isolering i Dalarna rapporterar om tre nya isoleringsentreprenader med ett totalt ordervärde på cirka 5 miljoner kronor. Största projektet är renoveringen av Kvarnbergsskolan i Huddinge. Alla tre uppdragen gäller ventilationsisolering och beställare för samtliga är Bravida.

Foto: Imtech

Riskkapitalbolaget Triton köper Imtech Nordic

Ägde NVS 2006–2008
01 sep 2015 |

Riskkapitalbolaget Tritons fond IV har i dag förvärvat hela Imtech Nordic. Enligt ett pressmeddelande tänker Triton göra "betydande investeringar" för att utveckla Imtech Nordic. Triton har tidigare ägt såväl NVS som Bravida.