Foto: A-Hus

TMF höjer prognosen igen

9000 småhus påbörjas i år
06 mar 2015 | Trä- och Möbelföretagens (TMF) prognos för antalet påbörjade småhus höjs till 9 000 för i år. Höjningen med 1 000 småhus i den nya Trähusbarometern är resultatet av en fortsatt stabil marknad med stor efterfrågan, i kombination med låga räntor, uppger TMF.
Azita Shariati, vd för Sodexo. Foto: Sodexo

De tio mäktigaste kvinnorna i VVS- och byggbranschen

Azita Shariati, vd på sodexo, är mäktigast
05 mar 2015 | Affärstidningen Veckans Affärer rankar varje år de mest betydelsefulla kvinnorna inom de börsnoterade bolagen i Sverige. Azita Shariati, vd för Sodexo, utsågs till den mäktigaste. VVS-Forum har gjort ett branschurval och hittat tio kvinnor med ledande positioner i VVS- och byggbranschen.

Gryningsräder regleras i lag

nytt Regeringsförslag
05 mar 2015 | Konkurrensverkets gryningsräder, som görs för att komma åt kartellbildning och osund konkurrens, ska lagregleras. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss, enligt ett pressmeddelande från Näringsdepartementet.
Aula Medica, Karolinska i Stockholm. Illustration: Akademiska Hus

Bravida servar Akademiska Hus

Avtalet gäller universitet och högskolor i 10 städer
05 mar 2015 | Bravida ska stå för service av el, VS, kyla och ventilation på flera högskolor och universitet efter ett avtal med fastighetsägaren, Akademiska Hus. Totalt handlar det om en yta på 2,2 miljoner m², enligt ett pressmeddelande.
Leif Stridh, ny ordförande i Samhällsbyggnadssektorns etiska råd.

Leif Stridh ny ordförande i Etiska Rådet

04 mar 2015 | Leif Stridh tar över som ny ordförande för Samhällsbyggnadssektorns etiska råd. Han efterträder Olle Ehrlén, NCC:s förre koncernchef, som har suttit tre år på posten.
Lödning av piphylsor vid fabriken i Östnor utanför Mora. Foto: Marco Glijnis

Ostnor ökar produktionen och nyanställer i Mora

Resultat av Damixa-förvärvet
04 mar 2015 | Ostnors förvärv av danska Damixa förra året leder till utökad produktion och nyanställningar vid fabriken i Mora, skriver Dala-Demokratens nätupplaga.

Fortsatt nedåt för byggkonkurserna

Har minskat 25 procent i år
04 mar 2015 | Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari var nedgången 13 procent, rapporterar affärs- och kreditupplysningsföretaget UC. Branschen med största minskningen hittills i år är byggindustrin med 25 procent.
Från vänster Johan Lindholm, Byggnads, Katarina Nowak, Skogs- och lantarbetsgivareförbundet, Torbjörn Johansson, LO, Irene Wennemo, Arbetsmarknadsdepartementet, Christer Ågren, Svenskt Näringsliv

Gemensam arbetsmiljöstrategi för nollvision av dödsolyckor

04 mar 2015 | Regeringen vill ta fram en ny arbetsmiljöstrategi som ska förhindra dödsolyckor i arbetslivet. De vill ha hjälp av arbetsmarknadens parter för att arbeta fram strategin och därför kommer tre kunskapsseminarier att hållas under våren på olika teman.
Rolf Westerlund presenterar sin innovation i ett Youtube-klipp.

Innovationspris till kontrollenhet för markvärme

04 mar 2015 | Fyra innovatörer vann i går priser i Green Innovation Contest 2014 för sina lovande produkter och tjänster inom hållbarhet. Till de prisade innovationerna hörde en kontrollenhet för markvärme, en mobilapplikation som visualiserar hushållens energianvändning och en partikelseparator för luftrening.
Martin Thilander. Foto: Vanna

Martin Thilander ny vd för Vanna

04 mar 2015 | Martin Thilander tillträdde den 2 mars som ny vd för Vanna Group. Han kommer närmast från Lantmännen Cerealia och posten som ”nordic commercial director”.