Om män hade mens

I dag är det den internationella mensdagen
28 maj 2015 |

WaterAid lanserar i dag en film som leker med tanken om hur det skulle vara om det var män som hade mens.
– Om män hade mens tror jag att mycket skulle se väldigt annorlunda ut. Kanske skulle mens vara synonymt med manlighet och styrka. Vi måste börja prata om mens och bryta de tabun och myter som hindrar flickor och kvinnor runt om i världen från att leva ett hälsosamt och värdigt liv, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare på Wateraid.

Priset delades ut på Teknobyen Innovasjonssenter i Trondheim den 12 maj av handelsrådet Albrecht Zimburg, till vänster, från Österrikes ambassad i Sverige. Det togs emot av Free Energy Innovation AS vd Marcus Kanewoff. Foto: Energy Globe

Energy Globe Award till Free Energy Innovation

Nationell vinnare i Sverige
28 maj 2015 |

Norska Free Energy Innovation AS har tilldelats miljöpriset ”National Energy Globe Award Sweden 2015” för en installation av Hybrid Solar System (Hyss) i Sverige. 

Foto: Jan Lööf

Över 50 000 bostäder påbörjas nästa år

Ny prognos från boverket
28 maj 2015 |

Bostadsbyggandet ökar kraftigt i Sverige. I år kommer 47 500 bostäder att börja byggas, och nästa år över 50 000 bostäder. Det visar en ny prognos från Boverket, enligt ett pressmeddelande. 

Ny hemsida för sund konkurrens i byggbranschen

28 maj 2015 |

I dag lanseras en ny hemsida för Byggbranschen i samverkan, BBIS. Bakom BBIS står tolv bransch- och arbetsgivarorganisationer, bland annat VVS Företagen, och fackförbund som tar avstånd från svartarbete och annan oseriös verksamhet inom byggsektorn. 

Bin Yang, till höger, prisas av den europeiska VVS-organisationen REHVA. Foto: Slussen.biz.

Umeåforskaren Bin Yang får pris av REHVA

Första Pristagaren vid svenskt lärosäte
27 maj 2015 |

Umeåforskaren Bin Yang har fått ett prestigefullt pris inom området komfort och energieffektivitet i byggnader av den europeiska VVS-organisationen REHVA. Hans forskning bedöms vara av framstående internationell klass och det är första gången priset går till en forskare vid ett svenskt lärosäte.

Michael Söderberg. Foto: LK Systems

LK Systems får ny vd

Michael Söderberg från hitachi power tools
27 maj 2015 |

Michael Söderberg tillträder under hösten som ny vd för LK Systems AB. Han kommer att efterträda Hans Nordgren, som då går i pension.

Ett av TMF:s medlemsföretag är Hjältevadshus, som nu gör den största fabriksinvesteringen på över 30 år. I början av 2016 ska produktionskapaciteten nästan ha fördubblats. Foto: Hjältevadshus

TMF justerar upp prognosen på nytt

9 500 påbörjade småhus i år
27 maj 2015 |

Trä- och Möbelföretagens (TMF) prognos för antalet påbörjade småhus justeras upp till 9 500 för 2015. Det innebär en höjning med 500 småhus jämfört med senaste Trähusbarometern i mars.

Foto: Colourbox

Tre branschbolag på väg mot börsen

Bravida, Ostnor och Soltech
27 maj 2015 |

Soltech Energy planerar en notering på Nasdaq Stockholm och beräknad första handelsdag är den 24 juni. För Ostnor kan det bli en notering tidigast fjärde kvartalet i år. Även Bravida kan vara på väg mot börsen. Enligt nyhetsbyrån Reuters siktar ägaren Bain Capital på att notera Bravida mot slutet av året eller i början på nästa år.

Duschinnovatör prisas ytterligare

26 maj 2015 |

Det blev Mehrdad Mahdjoubi, innovatören bakom duschen Orbital Systems, som blev Sveriges vassaste entreprenör under 30 år. Priset delas ut av Di:s affärsmagasin för unga, DiY, som listar de 25 vassaste unga entreprenörerna i landet.

Polisen varnar för falska VVS-montörer. Foto: Colourbox

Falska VVS-montörer på stöldturné

26 maj 2015 |

På flera platser i landet rapporteras det om falska rörmokare som begår stölder hos äldre. Polisen i Dalarna, Värmland och Örebro har nu gått ut och varnat allmänheten.