Anders Rosengren är vd för Umias nystartade dotterbolag i Luleå. Foto: Umia

Umia etablerar sig i Luleå

Räknar med 40 anställda efter sommaren
06 maj 2015 |

Umeåföretaget Umia har nyligen etablerat sig i Luleå och har redan två större pågående projekt där. Luleåverksamheten leds av Anders Rosengren med ett förflutet på bland annat S-Pipe och Bravida. Umia räknar med att ha cirka 40 anställda i Luleå efter sommaren i år och målsättningen på sikt är att verksamheten ska bli lika stor som i Umeå.

Foto: Colourbox

Många hoppar handtvätten

05 maj 2015 |

Var femte svensk struntar i att tvätta sina händer efter toalettbesöket. Det visar en undersökning som Yougov utfört på uppdrag av tidningen Metro.

500 certifierade Miljöbyggnader

05 maj 2015 |

Utvecklingen inom miljöklassade fastigheter är stark – det svenska systemet Miljöbyggnad har ökat med 25 procent sedan december förra året. Det rapporterar Sweden Green Building. 

Från vänster Robin Boheman, förvärvs- och affärsutvecklingsansvarig på Instalco, LG Contractings huvudägare Ove Gustafsson och Klas Larsson samt Instalcos koncernchef Per Sjöstrand. Foto: Instalco

Instalco köper LG Contracting

Partnering-erfarenheten motiv till förvärvet
29 apr 2015 |

Instalco-koncernen köper VS-installatören LG Contracting med huvudkontor i Karlstad och filial i Örebro. Det brutna räkenskapsåret 2013/2014 omsatte LG Contracting cirka 110 miljoner kronor med 33 anställda och dotterbolaget LG Contracting i Örebro cirka 24 miljoner kronor med tolv anställda. Instalcos koncernchef Per Sjöstrand värdesätter att LG Contracting arbetar mycket i partneringprojekt.

Pristagaren Penikandjomon Kone omgiven av Solweig Eriksson, föreståndare på Nyföretagarcentrum, Bengt Ström, Swedbank och styrelseledamot i Nyföretagarcentrum samt Hans Pettersson, HP Bygg och styrelseledamot i P Solenergi & VVS Service AB. Foto: Vi är Avesta

VVS-are Årets nyföretagare i Avesta

Penikandjomon Kone från Elfenbenskusten
29 apr 2015 |

Årets nyföretagare i Avesta heter Penikandjomon Kone och kom till Sverige från Elfenbenskusten 2004. Förra sommaren startade han företaget P Solenergi & VVS Service AB som i dag har två anställda, men nu behöver rekrytera en montör till. 

Wilo hyllar hockeymästarna

29 apr 2015 |

I förra veckan kunde Växjö Lakers bärga SM-bucklan i hockey efter en hemmaseger mot Skellefteå med 3–2. Även pumptillverkaren Wilo, som har haft ett långvarigt sponsringssamarbete med klubben, gladdes åt guldet. 

Byggnadsarbetare hedrade omkomna arbetskamrater 2013. Foto: Jan Lööf

Internationella arbetsmiljödagen

28 apr 2015 |

I dag, 28 april, är det Världsdagen för arbetsmiljö. Bakom den står FN:s organisation för sysselsättnings- och arbetslivsfrågor Internationella arbetsorganisationen (ILO) som manifesterar med paneldebatter och lansering av en ny webbplats, 2015 Safeday.

Ewa Wäckelgård, ordförande för Svensk Solenergi.

Ny ordförande i Svensk Solenergi

28 apr 2015 |

Ewa Wäckelgård, professor i energi- och miljöteknik med inriktning solenergiteknik, är ny ordförande i Svensk Solenergi. Hon tar över efter Lars Andrén som varit ordförande för branschorganisationen i 20 år.

Coromatic köper Christian Berg

28 apr 2015 |

Coromatic har förvärvat det danska kyl- och ventilationsföretaget Christian Berg. Genom förvärvet utökar Coromatic närvaron och kompetensen på den danska marknaden med 40 procent, uppger Coromatic.

Ljusare tider för byggbranschen

28 apr 2015 |

Barometerindikatorn, som sammanfattar hushållens och företagens syn på det ekonomiska läget, föll 2,2 enheter i april, från 101,4 till 99,2. Ljusast såg det ut för bygg- och anläggningsverksamhet, detaljhandel och privata tjänstenäringar där konfidensindikatorerna har stigit, rapporterar Konjunkturinstitutet (KI).

Nya Södertälje sjukhus. Illustration: Grontmij

Stort sjukhusprojekt för Björnbergs

Nya uppdrag för totalt 140 miljoner
27 apr 2015 |

AB CJ Björnberg i Stockholm har fått VS-entreprenaden vid om- och utbyggnaden av Södertälje sjukhus. Ordervärdet är 80–100 miljoner kronor beroende på utfallet av olika optioner, Hela Björnbergskoncernen har därutöver fått projekt med ett samlat ordervärde på drygt 40 miljoner kronor.