Foto: Adam Borkowski/Mostphotos

Enklare uppgiftslämnande för företag

Varje år lämnar företag 90 miljoner blanketter
30 mar 2015 |

Företag ska inte behöva lämna uppgifter mer än en gång och till ett ställe, enligt en utredning som i dag överlämnades till närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S). Det skriver Näringsdepartementet i ett pressmeddelande.

Yoshiko Arvidsson undersöker displayen till en Toto-toalett. Foto: Ellen Fasth

Kinesisk köprush efter Toto-toaletter

Hightech-toan kan tina relationen mellan kina-japan
30 mar 2015 |

Förhållandet mellan Japan och Kina har ofta varit frostigt, men frågan är nu om de japanska högteknologiska Toto-toaletterna kan tina upp relationen. Under den kinesiska nyårsledigheten i februari kom nämligen rekordmånga kinesiska shoppingturister till Japan, skriver the Economist.

Förra energiministern, Anna-Karin Hatt (C) och nuvarande energiministern, Ibrahim Baylan (S). Foto: Eva-Maria Fasth

Baylan tror inte på ny kärnkraft

30 mar 2015 |

Det blir ingen ny kärnkraft, åtminstone inte under det närmaste decenniet. Det menade energiminister Ibrahim Baylan (S) på Hållbarhetsdagarna nyligen.
– Frågan är inte om man är för eller mot kärnkraft, utan vem som ska bygga de nya kärnkraftverken. Där är de flesta överens om att det inte kommer att ske, sa energiministern.

Vice finansminister Per Bolund (MP). Foto: Kristian Pohl

”Myter om ROT-avdraget”

27 mar 2015 |

ROT-avdraget har blivit för dyrt, menar regeringen. Därför ska ROT-avdraget sänkas från 50 till 30 procent.

Allt enligt vice finansminister Per Bolund (MP) som i dag presenterade regeringens kommande skatteförslag tillsammans med finansminister Magdalena Andersson (S). Vissa av förslagen kommer redan nu i vårbudgeten.

Eva Schelin. Foto: IQ Samhällsbyggnad

Eva Schelin ny vd för IQ Samhällsbyggnad

kommer från Vinnova
27 mar 2015 |

Eva Schelin blir den 1 juni ny vd för IQ Samhällsbyggnad. Hon kommer från Vinnova där hon haft flera befattningar, senast programansvarig för FFI – Fordonsstrategisk forskning och innovation.

Bengt Wånggren, vd för SGBC, på Ekobygg 2013. Foto: Eva-Maria Fasth

Ekobyggmässan växer

"Största miljö-eventet i Sverige"
27 mar 2015 |

Intresset för den kommande Ekobyggmässan på Kistamässan i Stockholm är stort och arrangörerna Sweden Green Build Council (SGBC), utökar därför hallytan med 50 procent.
– Vi kommer att fylla mässhallen väl, säger Karin Moberg, projektledare för Ekobyggmässan, i ett pressmeddelande. 

Energiminister Ibrahim Baylan (S). Foto: Eva-Maria Fasth

De ingår i Energikommissionen

26 mar 2015 |

Energiminister Ibrahim Baylan (S) har i dag beslutat om vilka riksdagsledamöter som kommer att ingå i Energikommissionen. De elva ledamöterna kommer från samtliga riksdagspartier. Ordförande är energiministern själv. 

Johan Mossling, tf vd på VVS Företagen. Foto: VVS Företagen

VVS Företagen vill ha valideringsverktyg

samtal med regeringen om snabbspår
26 mar 2015 |

VVS Företagen är positiv till insatser som underlättar för företag att rekrytera medarbetare, men vill ha valideringsverktyg för att hitta personer med rätt kompetens.
– Det som behövs är strukturella reformer som möjliggör att fler enklare jobb växer fram på nya delar av arbetsmarknaden, säger Johan Mossling, tf vd på VVS Företagen.

Foto: Huddinge Energi & VVS

Huddinge Energi & VVS till Bad & Värme

26 mar 2015 |

Huddinge Energikonsult (Huddinge Energi & VVS) är ny medlem i Bad & Värme. Företaget omsatte det brutna räkenskapsåret 2013/2014 cirka 15 miljoner kronor med åtta anställda.

Byggmarknaden ökar 2 procent i år

Ny bedömning av Prognoscentret
26 mar 2015 |

Tillväxten under 2014 för den svenska byggmarknaden, anläggning exkluderat, blev 10 procent, rapporterar Prognoscentret i ett pressmeddelande. Framför allt var det nybyggnationen av bostäder och lokaler som bidrog positivt. Uppgången fortsätter i år med ytterligare 2 procent för att under 2017 falla med 1 procent.

Foto: Jan Lööf

80 procent bokat på Nordbygg 2016

26 mar 2015 |

Om snart ett år, 5–8 april 2016, är det dags för nästa Nordbygg på Stockholmsmässan. Redan nu är 80 procent av monterytan bokad, vilket motsvarar cirka 500 företag.