Michael Söderberg. Foto: LK Systems

LK Systems får ny vd

Michael Söderberg från hitachi power tools
27 maj 2015 |

Michael Söderberg tillträder under hösten som ny vd för LK Systems AB. Han kommer att efterträda Hans Nordgren, som då går i pension.

Ett av TMF:s medlemsföretag är Hjältevadshus, som nu gör den största fabriksinvesteringen på över 30 år. I början av 2016 ska produktionskapaciteten nästan ha fördubblats. Foto: Hjältevadshus

TMF justerar upp prognosen på nytt

9 500 påbörjade småhus i år
27 maj 2015 |

Trä- och Möbelföretagens (TMF) prognos för antalet påbörjade småhus justeras upp till 9 500 för 2015. Det innebär en höjning med 500 småhus jämfört med senaste Trähusbarometern i mars.

Foto: Colourbox

Tre branschbolag på väg mot börsen

Bravida, Ostnor och Soltech
27 maj 2015 |

Soltech Energy planerar en notering på Nasdaq Stockholm och beräknad första handelsdag är den 24 juni. För Ostnor kan det bli en notering tidigast fjärde kvartalet i år. Även Bravida kan vara på väg mot börsen. Enligt nyhetsbyrån Reuters siktar ägaren Bain Capital på att notera Bravida mot slutet av året eller i början på nästa år.

Duschinnovatör prisas ytterligare

26 maj 2015 |

Det blev Mehrdad Mahdjoubi, innovatören bakom duschen Orbital Systems, som blev Sveriges vassaste entreprenör under 30 år. Priset delas ut av Di:s affärsmagasin för unga, DiY, som listar de 25 vassaste unga entreprenörerna i landet.

Per A Svenson. Foto: Jafo

Jafos vd ny ordförande för VVS-Fabrikanterna

Isoterm 75:e medlemmen
26 maj 2015 |

Jafos vd Per A Svenson valdes till ny ordförande för VVS-Fabrikanternas Råd i samband med fullmäktigemötet i Stockholm den 21 maj. Samtidigt valdes Isoterm in som ny medlem i föreningen.

Polisen varnar för falska VVS-montörer. Foto: Colourbox

Falska VVS-montörer på stöldturné

26 maj 2015 |

På flera platser i landet rapporteras det om falska rörmokare som begår stölder hos äldre. Polisen i Dalarna, Värmland och Örebro har nu gått ut och varnat allmänheten.

Illustration: Skifu

Stort universitetsprojekt för Imtech

26 maj 2015 |

Imtech ska installera VS och kyla vid en stor om- och tillbyggnad på Mittuniversitetet i Sundsvall. Campus Åkanten ska byggas ut med en ny del samtidigt som de gamla lokalerna byggs om. Ordersumman för Imtech är cirka 11 miljoner kronor och entreprenadformen är generalentreprenad.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S). Foto: Eva-Maria Fasth

”Bättre matchning krävs mellan bristjobb och jobbsökande”

Ylva Johansson vill ha branschvis validering
25 maj 2015 |

– Det är anmärkningsvärt att matchningen är så dålig. Det krävs systematik och kanske branschvis validering, sa arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) i dag på ett presseminarium i regeringskansliet Rosenbad, Stockholm.

Ecompaniet i konkurs

22 maj 2015 |

Stockholmsföretaget Ecompaniet försattes i konkurs den 11 maj. Det brutna räkenskapsåret 2013/2014 omsatte bolaget cirka 40 miljoner kronor med 20 anställda. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på nära 320 000 kronor.

Justitieminister Morgan Johansson (S). Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Enklare redovisningsregler för småföretag

400 000 företag berörs
22 maj 2015 |

Regeringen har i dag beslutat om en lagrådsremiss med förslag som förenklar och förtydligar reglerna för årsredovisningen i mindre företag.
– De förslag vi lägger i dag innebär förenklingar för de allra flesta av de drygt 400 000 företag som upprättar årsredovisningar, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S), i ett pressmeddelande från Justitiedepartementet.

Nordens mest attraktiva arbetsgivare

Teknikkonsulten Ramböll toppar
21 maj 2015 |

Teknikkonsultföretaget Ramböll placeras högst upp när nordiska ingenjörsstudenter listar sina drömarbetsgivare. Det visar en undersökning från Universum som nyligen gjorts bland 38 500 universitets- och högskolestudenter från Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Foto: Colourbox

En av tre vill ha bättre ventilation på jobbet

21 maj 2015 |

En tredjedel av alla yrkesarbetande i Sverige vill förbättra ventilationen på sin arbetsplats. Nära 70 procent presterar sämre på grund av dålig ventilation. Det visar en undersökning som branschorganisationen Entreprenörföretagen har låtit genomföra. Enkäten visar också att nytvättad tvätt är den doft som flest vill ha på jobbet, enligt ett pressmeddelande.