Foto: Valery Voennyy/Colourbox

Grossistmarknaden växte 6,7 procent

”All time high”
07 okt 2015 |

Försäljningen för medlemmarna i Svenska Rörgrossistföreningen VVS (RGF) ökade under tredje kvartalet med 6,7 procent jämfört med samma period 2014.
– Det är tredje kvartalet i rad som RGF har en stark tillväxt, i praktiken ”all time high”. Vi tror på en fortsatt stark utveckling med den marknad som är i nuläget, kommenterar RGF:s vd Mats Rosman.

Visionsbild över Gränby Köpstad i Uppsala. Illustration: Atrium Ljungberg

Första projektet för Umia i Uppsala

Butiker och restauranger i Gränby Köpstad
07 okt 2015 |

Nystartade Umia Öst AB i Uppsala har fått sitt första projekt. Företaget installerar samtliga sina teknikdiscipliner: rör, ventilation, el samt styr och regler på totalentreprenad i Gränby Köpstad i Uppsala. Ordervärdet är 12–13 miljoner kronor. Umia Öst har nu också klart med en lokal.

Sweco tia på Ingenjörsbarometern

Tappar två placeringar
07 okt 2015 |

Fast anställning på innovativa företag är viktigast när yrkesverksamma ingenjörer får välja. Google toppar Ingenjörsbarometern 2015 före ABB. På tiondeplats kommer Sweco, som i år halkar ner två placeringar.

Ett nytt flygledartorn byggs på Europas största provplats över land i Vidsel. Illustration: A och D Arkitektkontor

Projekt för 38 miljoner till Umia i Luleå

Alla teknikdiscipliner ingår
07 okt 2015 |

Umia Nord i Luleå rapporterar om sex nya projekt med ett samlat ordervärde på cirka 38 miljoner kronor. Företagets samtliga teknikdiscipliner: rör, ventilation, el samt styr och regler ingår i alla projekten.

16 oktober första handelsdag för Bravida

Börsprospektet presenterat
05 okt 2015 |

Beräknad första handelsdag på Nasdaq Stockholm för Bravida-aktien är den 16 oktober. Bravida värderas till cirka 7,3–8,9 miljarder kronor. Det framgår av börsprospektet som presenterades i dag.

ÅF favoriten bland högskoleingenjörerna

Cowi årets employer branding-företag igen
02 okt 2015 |

ÅF är den populäraste arbetsgivaren bland högskoleingenjörerna och tvåa bland civilingenjörerna. Det visar Universums undersökning Karriärbarometern, där över 35 000 yrkesverksamma akademiker tyckt till om jobb och karriär. Cowi har utnämnts till Årets employer branding-företag för andra året i rad av Universum.

Anläggningen byggs i Vaksala-Eke. Illustration: Ihus

Xylem bygger ny anläggning i Uppsala

Turbinservice för hela Europa
02 okt 2015 |

I onsdags togs första spadtaget för Xylems nya anläggning i Uppsala. Anläggningen blir en del av företagets koncept Xylem Center, som innebär att både service, försäljning, utställning och utbildningsmöjligheter finns under samma tak. 

Foto: Ariterm

Ariterm säljer pelletskamindelen

Återstartade KMP tar över
02 okt 2015 |

Ariterm i Kalmar har sålt sin pelletskaminverksamhet till det återstartade företaget KMP, som i december får lokaler i Borgholm på Öland. I fortsättningen kommer Ariterm att fokusera på biopannor för villor och industri.

Cancerfondens rosa band.

Purus utmanar VVS-branschen

Rosa färg på Purus under oktober
01 okt 2015 |

Under oktober månad genomför Cancerfonden Rosa Bandet-kampanjen för 13:e året i rad, med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer samt bedriva påverkansarbete. Nu uppmanar VVS-tillverkaren Purus andra företag i branschen att också stödja kampanjen.