Stort ramavtal för Sandbäckens i Östergötland

Nya projekt i Linköping för 10 miljoner
02 sep 2015 |

Sandbäckens Rör i Linköping har vunnit upphandlingen av VS-entreprenader för Landstingsfastigheter i Östergötland. Linköpingsfilialen rapporterar även om tre nya projekt med ett samlat ordervärde på cirka 10 miljoner kronor.

NCC avstannar för bättre säkerhet

02 sep 2015 |

I dag genomför byggföretaget NCC Awareness Day för femte året i rad. Arbetet på samtliga arbetsplatser avstannar kl 09.00 för en diskussion om säkerhet på arbetsplatsen. Awareness Day tillsammans med bland annat den Tysta boken och Time Out har minskat arbetsplatsolyckorna med närmare 50 procent sedan 2011, uppger NCC.

Nederman köper Filtac

02 sep 2015 |

Nederman förvärvar Filtac som är verksamt inom process- och luftbehandling mot industriella applikationer. Filtac omsätter cirka 50 miljoner kronor och har sitt säte i Kinna i Västergötland. Bolaget sysselsätter 15 personer.

Ett nytt kontorshus byggs i Umestans företagspark. Illustration: Wingårdh Arkitektkontor

Umia fyller på med 175 miljoner i hemstaden

Stort kontorsprojekt
02 sep 2015 |

Umia rapporterar om nya projekt i Umeå med ett samlat ordervärde på 175 miljoner kronor. Till de största hör ett partneringprojekt med nytt äldreboende och förskola samt ett kontorsprojekt. 

Gymnasieminister Aida Hadzialic (S) besöker Mälardalens tekniska gymnasium i Södertälje. Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Krav på lärarlegitimation för yrkeslärare

Nytt regeringsförslag
01 sep 2015 |

BUDGET 2016. Regeringen satsar 65 miljoner kronor på yrkesprogrammen 2016 och föreslår att lärarlegitimation införs för yrkeslärare för att höja deras status.
– Regeringen vill ha en förlängning och förstärkning för verksamma yrkeslärare att bli behöriga. Vi föreslår att de ska omfattas av kravet på lärarlegitimation på samma sätt som andra lärare. Vi tror att det är en viktig signal, säger gymnasieminister Aida Hadzialic (S).

Camfils koncernchef Magnus Yngen. Foto: Camfil

Camfil förvärvar Nufilter

01 sep 2015 |

Camfil förvärvar samtliga aktier i Nufilter Scandinavia med bas i Kalmar. Nufilter omsatte 43,5 miljoner kronor på den svenska marknaden under 2014.

Kvarnbergsskolan renoveras och får en ny matsal. Illustration: Total arkitektur & urbanism

Stort skolprojekt i Huddinge för Vidab

Tre nya isoleringsentreprenader
01 sep 2015 |

Vidab VVS Isolering i Dalarna rapporterar om tre nya isoleringsentreprenader med ett totalt ordervärde på cirka 5 miljoner kronor. Största projektet är renoveringen av Kvarnbergsskolan i Huddinge. Alla tre uppdragen gäller ventilationsisolering och beställare för samtliga är Bravida.

Foto: Imtech

Riskkapitalbolaget Triton köper Imtech Nordic

Ägde NVS 2006–2008
01 sep 2015 |

Riskkapitalbolaget Tritons fond IV har i dag förvärvat hela Imtech Nordic. Enligt ett pressmeddelande tänker Triton göra "betydande investeringar" för att utveckla Imtech Nordic. Triton har tidigare ägt såväl NVS som Bravida.

Foto: Akademiska Hus

Solcellsforskning på Chalmers ska förbättra elkvaliteten

01 sep 2015 |

Akademiska Hus uppför nu en ny solcellsanläggning vid Chalmers Kraftcentral i Göteborg som ska generera 15 000 kWh miljövänlig el till campus och ge möjlighet till avancerad hållbarhetsforskning.
– Nu får vi möjlighet att utföra mätningar på en modern solcellsanläggning. Det ger alltid större tyngd åt forskningen då teori och praktik möts, säger Ola Carlson, biträdande professor vid Energi och miljö/Elteknik på Chalmers tekniska högskola, i ett pressmeddelande.

Bilden är från Temals hemsida och visar var limningen lossnar från spegeln. Foto: Temal

Temal återkallar badrumsskåp

31 aug 2015 |

Den finländska tillverkaren av badrumstillbehör, Temal Oy, återkallar alla badrumsskåp av modellerna APKL, ASPKL och APKLE. Det skriver Konsumentverket som går ut med en varning att spegeln kan lossna från badrumsskåpet.

Per D Mikkelsen. Foto: Wavin Sverige

Per D Mikkelsen ny vd för Wavin Sverige

Forsätter även leda det danska bolageT
31 aug 2015 |

Den 1 september blir Per D Mikkelsen ny vd för Wavin Sverige. Han efterträder Bertil Nilsson som beslutat sig för att gå i pension i slutet av året, uppger Svenska Wavin i ett pressmeddelande. 

Roger Blomqvist, E3K. Foto: Håkan Flank

E3K satsar på bredd och rätt kunder

”Allt under egen hatt”
28 aug 2015 |

Med rör, ventilation, el, styr och egen projektering lever E3K upp till begreppet totalinstallatör. Möt E3K:s ägare och vd, Pajala-födde Roger Blomqvist, som vill ha koll på läget.