Bostadsminister Peter Eriksson (MP). Foto: Cecilia Nordstrand

Miljardstöd till hyresrätter

Nytt regeringsförslag
29 sep 2016 |

Bostadsminister Peter Eriksson (MP) presenterade i dag investeringsstöd på totalt 11,1 miljarder kronor till investeringar i hyresrätter och studenter. Stöden går till nya hyresrätter med ”rimliga hyror” och nya studentbostäder.
– Nu kan det byggas fler små, klimatsmarta hyresrätter med rimliga hyror i Sverige, sa bostadsministern på ett pressmöte i dag i Rosenbad, Stockholm.

Ventilationstvist avgjord i ny domstol

Tillverkare bröt mot förbud under Nordbygg
28 sep 2016 |

2006 förbjöd Marknadsdomstolen (MD) en ventilationstillverkare att påstå att den uppfunnit kanalfläkten. Enligt en färsk dom i nyinrättade Patent- och marknadsdomstolen bröt tillverkaren mot förbudet under årets Nordbygg-mässa. Därför ska företaget betala det förelagda vitesbeloppet på 500 000 kronor samt ersätta konkurrentens rättegångskostnader på nära 80 000 kronor.

Regionchef Johnny Hey Jensen framför DNV-Gødstrup i Danmark. Foto: Bravida

Bravida får stort uppdrag i Danmark

28 sep 2016 |

Bravida Danmark har fått ett stort installationsuppdrag när Det Nye Hospital i Vest, DNV-Gødstrup, som ligger väster om staden Herning, ska byggas. Byggherre är det danska landstinget Region Midtjylland.

Illustration: Sweco/Aart Architects

De installerar i partneringprojektet H-huset

Ny sjukhusbyggnad i Örebro
28 sep 2016 |

Vid Universitetssjukhuset i Örebro byggs H-huset som en generalentreprenad i partnering. Det är det största pågående projektet i Örebroregionen och VVS-entreprenaderna är totalt värda cirka 175 miljoner kronor.

Jan Siezing, vd på Installatörsföretagen. Foto: Jan Lööf

”Vi varnade för svartjobben”

27 sep 2016 |

VVS- och byggbranschen är inte förvånad över att 80 procent av VVS-Forums läsare anser att svartjobben har ökat sen ROT-avdraget sänktes.
– Vi varnade för detta när förslaget blev känt och tyvärr besannas nu våra farhågor, säger Jan Siezing, vd för Installatörsföretagen.

Nu öppnas en ny butik med ventilatiosprodukter och byggplåt. Foto: Lindab

Lund får ny plåt- och ventbutik

27 sep 2016 |

Ett stort ventilations- och byggplåtsföretag satsar i Skåne och inviger nu en ny butik i Lund.

Ari Lehtoranta blir ny koncernchef för Caverion. Foto: Caverion

Däcks-vd blir ny chef för Caverion

27 sep 2016 |

Från däck till installation; Ari Lehtoranta, nuvarande vd för Nokian Tyres, blir ny koncernchef för Caverion och högste chef för bolagets 17 000 anställda.

– Rörinstallationer i logistikanläggningar är ett av våra prioriterade produktområden, säger företagets vd. Foto: Jan Lööf

Comfortmedlem installerar i logistikcenter

26 sep 2016 |

En västsvensk Comfortmedlem har fått i uppdrag att göra rörinstallationerna i flera logistikcenter i Mälardalen.

VVS-Forums webb-enkät om ROT-avdraget veckorna 37–38. Resultatet bygger på svar från 231 personer. Grafik: Eva-Maria Fasth.

”Svartjobben ökar”

26 sep 2016 |

När ROT-avdraget sänktes till 30 procent ökade svartjobben. Det anser en överväldigande majoritet, 80 procent, av VVS-Forums läsare som svarat på VVS-Forums webbenkät om ROT-draget.