Mathias Bosson, vd på Retherm Kruge.

Retherm och Kruge går samman

30 nov 2015 |

Retherm Kruge AB blir namnet när Retherm Armaturjonsson AB och Kruge Sverige AB går samman vid årsskiftet. Retherm Kruge kommer att ha 25 anställda med en omsättning på cirka 70 miljoner kronor.

Liselott Gustafsson, Gustafssons Rör i Umeå. Foto: Jan Lööf

VVS-företagare vill reformera utbildningen

27 nov 2015 |

Liselott Gustafsson, vd på Gustafssons Rör i Umeå, vill anställa fler montörer, men det finns inga. Varken nyutbildade eller mer erfarna. I ett inlägg på Svenskt Näringslivs webbplats skriver hon att VVS-utbildningen i Sverige är komplicerad och därför behöver reformeras.

Lars-Göran Torpheimer. Foto: EY

Torpheimer årets främsta entreprenör i östra Sverige

möter pETER rEJLER I rIKSFINALEN
27 nov 2015 |

Lars-Göran Torpheimer från Torpheimergruppen i Linköping utnämndes tidigare i veckan till östra Sveriges främsta entreprenör i tävlingen EY Entrepreneur Of The Year. Han kommer nu att representera regionen när Sverigefinalen avgörs i Stockholms stadshus i januari. Sedan tidigare står det klart att även Rejlers vd Peter Rejler deltar i finalen. 

Claes Seldeby. Foto: FM Mattsson Mora Group

FM Mattsson Mora Groups vd slutar

27 nov 2015 |

Claes Seldeby har meddelat styrelsen i FM Mattsson Mora Group att han lämnar sin befattning som vd. Han har sex månaders uppsägningstid och sökandet efter hans efterträdare har påbörjats, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen tas bort som instansnivå

Regeringsförslag för snabbare byggstart
26 nov 2015 |

Regeringen har i dag överlämnat propositionen ”En kortare instanskedja för detaljplaner och områdesbestämmelser” till riksdagen. Propositionen syftar till att effektivisera byggprocessen genom att ta bort länsstyrelserna som instansnivå när det gäller överklagande av detaljplaner.

Björn Olsen, professor och infektionsläkare på Akademiska.

Ozon ska rena vatten från antibiotika

Akademiska med i pilotprojekt
26 nov 2015 |

Akademiska sjukhuset i Uppsala kan bli det första sjukhuset i Sverige som använder ozon för att rena avloppsvatten från antibiotika och multiresistenta bakterier.
– Inom modern sjukvård är miljöansvar en viktig del och här kan Akademiska sjukhuset gå i bräschen, säger Björn Olsen, professor och infektionsläkare på Akademiska sjukhuset, i ett pressmeddelande.

Flygfottiljen F17 i Kallinge. Foto: Imtech

Imtech får stort flygplatsprojekt

26 nov 2015 |

Imtech har fått uppdraget att svara för VS-installationerna i en kombinerad helikopterhangar och administrationsbyggnad på flygflottiljen F 17 i Kallinge. Ordersumman är cirka 22 miljoner kronor, uppger Imtech i ett pressmeddelande.

Ingrid Hollertz, HR-chef på Cramo. Foto: Cramo

Ett helt jämställt företag

Målet för Cramo
26 nov 2015 |

Cramo, som hyr ut maskiner, utrustning och flyttbara lokaler till byggindustrin, siktar på att bli ett helt jämställt företag. Delmålet är att ha minst en kvinna på varje depå senast vid utgången av 2016.
– Företaget ser även en större lönsamhet i depåer med fler kvinnliga medarbetare, säger Ingrid Hollertz, HR-chef på Cramo, i ett pressmeddelande.

Foto: Colourbox

Cleantech bland snabbast växande teknikföretag

25 nov 2015 |

Det finns flera cleantech-företag på den årliga Sweden Technology Fast 50, listan över Sveriges snabbast växande teknikföretag. Det är framför allt ny teknik för rening av vatten och avlopp som tillhör den växande sektorn.

Robert Öhrner, byggskadespecialist Folksam.

Onödigt dyra reparationer av värmepumpar

25 nov 2015 |

Enligt Folksams nya statistik kostar överdrivna reparationskostnader av värmepumpar landets villaägare mångmiljonbelopp. Dessutom utförs de ibland av obehörig personal vilka tillsammans med värmepumpägaren riskerar att begå miljöbrott i samband med reparation.