Göran Krawe, vd GK och Sören Samuelsson, vd JF Jansson Rör. Foto: GK Sverige

GK förvärvar JF Jansson Rör

24 maj 2016 |

Gunnar Karlsen Sverige, GK, har köpt JF Jansson Rör, Comfort-medlem och ett av Uppsalas största VS-företag. Förvärvet ska komplettera GK:s nuvarande verksamhet och erbjudande mot kund, enligt ett pressmeddelande.

Rörfixarna i Hjo drivs av Egil Andersson och Stefan Alexandersson. Foto: Rörfixarna

Två nya medlemmar i Bad & Värme

Flen och Hjo
24 maj 2016 |

Lundberg & Jonsson Rör i Flen och Rörfixarna i Hjo är nya medlemmar i Bad & Värme.

Göran Näsholm, tidigare koncernchef för VVS-grossisten Ahlsell, inviger VVS-museet på klassiskt VVS-manér. Foto: Marita Björklund

Nya VVS-museet i Bromma invigt

20 maj 2016 |

I dag invigdes Sveriges VVS-museum i Bromma. Göran Näsholm, tidigare koncernchef hos VVS-grossisten Ahlsell, förrättade invigningen genom att ”kapa ett rör”.
– I VVS-branschen klipper vi inga band, här kapar vi rör, sa han. Det är Ahlsell som bidrar med den lokal där museet är beläget och som är huvudsponsor för museet.

Gustav Melin, vd på Svenska Bioenergiföreningen. Foto: Anders Haaker

Regeringen föreslår en samlad torvprövning

20 maj 2016 |

En proposition om samlad torvprövning lämnas i nästa vecka till riksdagen. Regeringen föreslår att torv som används som bränsle ska regleras på samma sätt som torv som används i annat syfte, det vill säga i miljöbalken.
– Ett klokt beslut som förenklar hanteringen, kommenterar Gustav Melin, vd på Svenska Bioenergiföreningen.

Klipp från en av filmerna. Inspektion av en provgrop. Foto: VA-guiden

Filmer om enskilda avlopp

20 maj 2016 |

VA-guiden har tagit fram utbildningsfilmer för tjänstemän som handlägger VA-frågor på kommunerna, men de riktar sig också till fastighetsägare och privatpersoner som ska anlägga ett enskilt avlopp eller se över sitt befintliga.

Foto: Jan Lööf

Kraftigt ökat byggande av lägenheter

19 maj 2016 |

Preliminärt påbörjades byggandet av 16 250 nya lägenheter under första kvartalet i år. Det är hela 46 procent fler påbörjade lägenheter jämfört med samma period 2015 då 11 106 lägenheter började byggas. Det uppger SCB (Statistiska Centralbyrån) i ett pressmeddelande i dag.

Civilminister Ardalan Shekarabi. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Krav på kollektivavtalsvillkor vid upphandlingar

19 maj 2016 |

Regeringen lägger i dag fram ett skarpt förslag om hur upphandlande myndigheter ska kunna ställa krav enligt kollektivavtalsvillkor i offentliga upphandlingar. Det framgår av en debattartikel av civilminister Ardalan Shekarabi (S) och statsminister Stefan Löfven (S) i Dagens Nyheter i dag.

Illustration: Tengbom

Stort bostadsprojekt för Umia Syd i Malmö

76 nya lägenheter i Limhamn
18 maj 2016 |

Nyöppnade Umia Syd i Malmö installerar samtliga sina teknikdiscipliner: rör, ventilation, el samt styr och regler på totalentreprenad vid bygget av 76 nya lägenheter vid Kalkbrottet i Limhamn. Ordervärdet är cirka 14 miljoner kronor.

Ledartrion för Umia Syd består av Peter Nilsson, Joachim Nielsen och Patrik Nyman. Foto: Umia

Umia har startat i Malmö

ledningen kommer från bravida
18 maj 2016 |

Umia Syd har nu öppnat kontoret i Malmö. Lokala delägare och ledare är Joachim Nielsen, vd och verksamhetschef rörteknik, Peter Nilsson, verksamhetschef elteknik och Patrik Nyman, verksamhetschef ventilationsteknik. Samtliga kommer från Bravida.

Foto: Colourbox

Stockholmsföretaget MN Vent i konkurs

Omsatte 14 miljoner 2014
18 maj 2016 |

Ventilationsinstallatören MN Vent i Hägersten i södra Stockholm försattes i konkurs den 12 maj vid Nacka tingsrätt. 2014 omsatte bolaget cirka 14 miljoner kronor med åtta anställda. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på cirka 31 000 kronor.