16 oktober första handelsdag för Bravida

Börsprospektet presenterat
05 okt 2015 |

Beräknad första handelsdag på Nasdaq Stockholm för Bravida-aktien är den 16 oktober. Bravida värderas till cirka 7,3–8,9 miljarder kronor. Det framgår av börsprospektet som presenterades i dag.

ÅF favoriten bland högskoleingenjörerna

Cowi årets employer branding-företag igen
02 okt 2015 |

ÅF är den populäraste arbetsgivaren bland högskoleingenjörerna och tvåa bland civilingenjörerna. Det visar Universums undersökning Karriärbarometern, där över 35 000 yrkesverksamma akademiker tyckt till om jobb och karriär. Cowi har utnämnts till Årets employer branding-företag för andra året i rad av Universum.

Anläggningen byggs i Vaksala-Eke. Illustration: Ihus

Xylem bygger ny anläggning i Uppsala

Turbinservice för hela Europa
02 okt 2015 |

I onsdags togs första spadtaget för Xylems nya anläggning i Uppsala. Anläggningen blir en del av företagets koncept Xylem Center, som innebär att både service, försäljning, utställning och utbildningsmöjligheter finns under samma tak. 

Foto: Ariterm

Ariterm säljer pelletskamindelen

Återstartade KMP tar över
02 okt 2015 |

Ariterm i Kalmar har sålt sin pelletskaminverksamhet till det återstartade företaget KMP, som i december får lokaler i Borgholm på Öland. I fortsättningen kommer Ariterm att fokusera på biopannor för villor och industri.

Cancerfondens rosa band.

Purus utmanar VVS-branschen

Rosa färg på Purus under oktober
01 okt 2015 |

Under oktober månad genomför Cancerfonden Rosa Bandet-kampanjen för 13:e året i rad, med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer samt bedriva påverkansarbete. Nu uppmanar VVS-tillverkaren Purus andra företag i branschen att också stödja kampanjen.

Tomas Carlsson, vd och koncernchef på Sweco. Foto: Tim Meier

Sweco ledande teknikkonsult i Europa

01 okt 2015 |

Teknikkonsultföretaget Sweco är nu Europas ledande teknikkonsultföretag, med cirka 14 500 medarbetare i 15 länder. Nyligen blev det klart att acceptansnivån för budet på Grontmij uppnåtts. Därmed kan integrationen av de två bolagen påbörjas.
– I ett kliv tar vi steget till europeisk ledare. Vi får en ännu mer framträdande roll när det gäller att planera och utforma framtidens samhällen och städer, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef för Sweco, i ett pressmeddelande.

Tromsö. Foto: Colourbox

Stort uppdrag för Bravida i Nordnorge

01 okt 2015 |

Universitetssjukhuset i Tromsö, Norge, byggs ut för att bli nationellt ledande inom diagnostik, behandling, undervisning och forskning. Bravida har fått uppdraget att installera el, vs och ventilation till ett ordervärde av cirka 280 miljoner norska kronor, enligt ett pressmeddelande.

Foto: Colourbox

Minskning av företagskonkurser

01 okt 2015 |

Företagskonkurserna minskade i september månad med 13 procent jämfört med samma månad 2014. Minskningen av konkurser är starkast i byggindustrin och fastighetssektorn, 15 procent hittills i år. Allt enligt statistik från UC. 

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP). Foto: Eva-Maria Fasth

En instans för överklaganden tas bort

01 okt 2015 |

Överklaganden av kommunala detaljplaner ska gå direkt till domstol utan att passera länsstyrelserna, enligt en lagrådsremiss. Därmed kapas en instans i byggprocessen som därmed blir drygt fyra månader snabbare, menar bostadsminister Mehmet Kaplan (MP).

Patric Kjellin, vd Projektengagemang Projektledning i Sverige. Foto: Projektengagemang

Projektengagemang slår samman bolag

30 sep 2015 |

Konsultkoncernen Projektengagemang slår från och med 1 oktober samman fyra bolag inom koncernen. Tillsammans bildar de Projektengagemang Projektledning i Sverige AB.