Fredrik Reis, marketing manager, och Emma Lundén, CRM-coordinator, både hos Solar, ska springa Göteborgsvarvet. Foto: Solar

700 el- och VVS-montörer i regnbågströja

El- och VVS-grossisten Solar springer för mångfald
04 maj 2016 |

I år kommer Göteborgsvarvet att lysas upp av 700 VVS-montörer och elektriker som springer i en regnbågsfärgad löpartröja. De ingår i Team Solar, en av de största startgrupperna från ett enskilt företag i tävlingen. Långdistansstjärnan Mustafa Muhammed har coachat gruppen.

Investmentbolaget Stockwik köper KRVVS

Fem anställda och omsätter 10 miljoner
04 maj 2016 |

Investmentbolaget Stockwik förvärvar Kallhälls Rot & VVS-system (KRVVS) i Järfälla nordväst om Stockholm. KRVVS har fem anställda och omsatte drygt 10 miljoner kronor det brutna räkenskapsåret 2014/2015.

Foto: Swebo

Swebo Bioenergy startar egen tillverkning

Nytt lokalkontor i Säter
04 maj 2016 |

Swebo Bioenergy utökar verksamheten genom att starta tillverkning av de egna produkterna i sina lokaler i Boden. Företaget ska även etablera sig i Norr- och Västerbotten, som leverantör av mekaniska konstruktioner och lösningar till industrin i allmänhet. Snart öppnar också ett nytt lokalkontor i Säter. 

Assemblins koncernchef Mats Jönsson. Foto: Assemblin

Assemblin förvärvar Delta

250 anställda i Västerbotten
04 maj 2016 |

Assemblin förvärvar installationskoncernen Delta med 250 anställda på sex orter i Västerbotten. Delta-koncernen med verksamhet inom el, ventilation och säkerhet omsätter cirka 300 miljoner kronor.

Foto: Mostphotos

Stor skillnad på badrumshantverkare

03 maj 2016 |

Alltför många svenska badrum har fel som kan leda till vattenskador. Försäkringsbolaget Folksam har funnit att var fjärde golvbrunn är felinstallerad. Så behöver det inte vara, menar GVK Svensk Våtrumskontroll. Enligt organisationens egen statistik från 2015 reduceras felen till färre än 5 procent när ett GVK-auktoriserat företag gör installationen.

Foto: JSB

Comfort skriver riksavtal med JSB

03 maj 2016 |

Comfort-kedjan har under en längre tid haft ett lokalt samarbete med byggentreprenören JSB. Nu tar kedjan nästa steg och tecknar rikstäckande ramavtal, enligt ett pressmeddelande.

Anita Hagelin, biträdande förhandlingschef hos Installatörsföretagen, är mycket nöjd med AD-domen. Foto: Jan Lööf

”Kylbranschens framtid stod på spel”

VVS Företagen och Huurre vann i AD
03 maj 2016 |

– Hur stort som helst. Det här har handlat om hela kylbranschens framtid, säger en mycket lättad Anita Hagelin, biträdande förhandlingschef hos Installatörsföretagen, efter domen i Arbetsdomstolen (AD) till VVS-Forum. 

Illustration: Johan Skoog Arkitektkontor

Söderlunds Rör installerar i personalbostäder

430 nya rum i Forsmark
03 maj 2016 |

Söderlunds Rör i Tierp installerar VS på totalentreprenad vid bygget av ett nytt personalboende med 430 rum för medarbetare som gör årliga underhåll på Forsmarks kärnkraftverk i Uppland. Ordervärdet är cirka 15 miljoner kronor.

Söderlunds Rörs vd och ägare Magnus Högberg framför den nya butiken i Tierp. Foto: Söderlunds Rör

Söderlunds Rör öppnar ny butik i Tierp

03 maj 2016 |

Comfortmedlemmen Söderlunds Rör har öppnat en nybyggd butik i Tierp med kedjans koncept Installationscenter.

Martin & Servera bygger ett nytt lager i Enköping där Sprinklerbolaget installerar släcksystemet Quell. Illustration: Tengbom

Två pilotuppdrag för Sprinklerbolaget

systemen quell och vortex
29 apr 2016 |

Sprinklerbolaget med huvudkontor i Västerås rapporterar om två nya uppdrag där systemen Quell respektive Vortex installeras i Sverige för första gången. Det är också den första installationen av Vortex i Europa.

Daniel Ryström sittande och Valdis Eksteins, delägare i Sprinklerbolaget. Foto: Sprinklerbolaget

Sprinklerbolaget öppnar kontor i Värmland

Siktar på 100 miljoner i år
29 apr 2016 |

För två veckor sedan startade snabbväxande Sprinklerbolaget ett kontor i värmländska Säffle. Kontor finns sedan tidigare i Västerås och Helsingborg. Sprinklerbolaget har nu 40 anställda och siktar i år på att omsätta cirka 100 miljoner kronor.